Prima Casa: Ce locuinte pot fi cumparate in 2015 cu 60.000 de euro

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 12:10
8354 citiri
Prima Casa: Ce locuinte pot fi cumparate in 2015 cu 60.000 de euro

La inceputul perioadei de recesiune, suma de 60.000 de euro putea fi considerata drept una modesta pentru achizitia unei locuinte, cel putin in marile orase. Insa care e situatia in prezent?

In Capitala, spre exemplu, cei care dispuneau de un asemenea buget isi puteau permite, in iunie 2009, doar un apartament cu doua camere, intr-un bloc vechi din cartiere departe de Centru.

Astazi, insa, optiunile sunt semnificativ mai numeroase.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, in aceasta suma se incadreaza apartamente vechi si noi cu pana la patru camere in interiorul marilor orase, precum si vile nou-construite la periferia acestora, arata comunicatul remis miercuri Ziare.com.

Apartamentele s-au scumpit in Bucuresti, dar s-au ieftinit in provincie - Care sunt preturile (Grafic)

Bucuresti: Apartament vechi central sau nou la periferie sau vila afara din oras

In cartierul Colentina, un apartament cu patru camere, finalizat in anul 1979, are un pret cerut de 60.000 de euro. Locuinta are o suprafata de 90 de metri patrati utili si se afla situata la etajul al noualea dintr-un bloc cu 11 nivele, reabilitat termic.

Cu aceiasi bani poti achizitiona un apartament cu patru camere din zona Sala Palatului, construit in anul 1938, care se afla la etajul cinci din sapte si are o suprafata utila de 116 metri patrati.

Tot 60.000 de euro costa si un apartament nou, cu doua camere, in zona Calea Calarasilor-Popa Nan, in apropiere de statiile de metrou Piata Muncii si Piata Iancului.

Undeva mai la periferia Capitalei, in acest buget se incadreaza si un apartament nou cu trei camere. In zona Bucurestii Noi, spre exemplu, o locuinta de 70 de metri patrati utili, construita in anul 2012, poate fi achizitionata cu 59.000 de euro.

Apartamente si vile noi in zona marilor orase

In Brasov, zona Tractorul, o locuinta cu trei camere, o suprafata utila de 80 de metri patrati, este scoasa la vanzare pe Imobiliare.ro pentru 59.500 de euro. De asemenea, poti lua si un apartament vechi cu patru camere.

Pentru clujeni, cele mai atractive oferte prin prisma pretului raman cele din Floresti, localitate situata langa Cluj-Napoca, unde o vila finalizata anul trecut are un pret cerut de 60.000 de euro. Locuinta este compartimentata in patru camere, dispune de o suprafata utila de 110 metri patrati, iar terenul aferent are 180 de metri patrati.

In acelasi timp, in cartierul Manastur (strada Mehedinti), un apartament vechi, cu patru camere, este scos la vanzare pentru 60.000 de euro. Acesta este situat la etajul sapte din zece si dispune de o suprafata utila de 70 de metri patrati.

In cartierul Iris, un apartament nou, tot cu patru camere, are un pret cerut de 59.000 de euro. Acesta este situat la parterul unui bloc pe cinci nivele finalizat in anul 2009 si ocupa 83 de metri patrati utili.

In zona Soarelui din Timisoara, un apartament cu patru camere, de 90 de metri patrati utili, are un pret cerut de 60.000 de euro. Acesta este situat la etajul trei din patru al unui bloc finalizat inainte de 1990.

Cu aceeasi suma poate fi achizitionata, tot in sudul orasului, in zona Steaua, un apartament nou, intr-un bloc finalizat in 2008. Locuinta are 78 de metri patrati utili si se afla situata la etajul trei din patru.

In zona Plopi, o casa cu patru camere, structurata pe parter si mansarda, este scoasa la vanzare pentru 60.000 de euro. Locuinta a fost construita in anul 1999, are o suprafata utila de 150 de metri patrati si 486 de metri patrati de teren.

Constantenii pot alege un apartament vechi, cu patru camere, din zona Tomis Nord, listat la un pret de 59.500 de euro. Locuinta este situata la etajul opt din zece si are 82 de metri patrati utili.

In zona I.C. Bratianu, un apartament nou cu trei camere, finalizat anul trecut, poate fi achizitionat cu 60.000 de euro. Acesta este situat la etajul patru din cinci si dispune de o suprafata utila de 70 de metri patrati.

In zona Viile Noi, o casa cu cinci camere, ridicata inainte de 1990, are un pret cerut de 59.000 de euro. Locuinta are o suprafata utila de 84 de metri patrati si teren de 211 metri patrati.

In zona Frumoasa din Iasi, pentru un apartament vechi de patru camere se solicita 60.000 de euro. Acesta este situat la parterul unui bloc cu patru etaje, are o suprafata utila de 90 de metri patrati si dispune de boxa de depozitare si trei locuri de parcare in proprietate.

Cu aceeasi suma poate fi achizitionat, in zona Pacurari, un apartament nou-construit, de 120 de metri patrati utili. Compartimentata in patru camere, locuinta este situata la etajul trei din trei al unui imobil finalizat anul trecut.

In zona Nicolina-Valea Adanca, o vila cu trei camere, finalizata anul trecut, are un pret cerut de 59.900 de euro. Locuinta dispune de o suprafata utila de 80 de metri patrati si teren de 450 de metri patrati.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Prima Casa vanzare apartamente, #Prima Casa locuinte, #apartamante vanzare Bucuresti, #preturi apartamente Bucuresti , #prima casa