Pregatiri de toamna - ce verifici inainte de sezonul rece

Advertorial
Luni, 29 Octombrie 2018, ora 11:34
6443 citiri
Pregatiri de toamna - ce verifici inainte de sezonul rece
Foto: CC0 Creative Commons

Temperaturile deja scazute in termometre ne anunta ca este timpul sa verificam daca toate echipamentele functioneaza in mod optim, pentru a preveni eventualele incidente.

Verificarile inseamna atat surse din interiorul casei, cat si activitati de exterior, care, daca nu sunt facute in timp util, pot provoca adevarate dezastre. Iata ce sa verifici la inceput de toamna!

3 verificari pe care sa le faci la inceput de toamna

Provocarea cea mai mare vine din interiorul locuintei, acolo unde exista mai multe verificari de facut. Multe dintre ele le poti face singur, insa sunt si cazuri cand este recomandat sa apelezi la sfaturile unui specialist in domeniu, pentru a nu inrautati lucrurile. Asadar, iata ca este imperios necesar sa verifici la inceput de toamna!

Centrala termica. Dupa cateva luni in care a fost oprita, la inceput de toamna, cand temperaturile scazute ne obliga sa pornim sursa de caldura in locuinta, centrala termica are nevoie de o verificare amanuntita.

Aerisirea caloriferelor nu este singura operatiune care trebuie facuta, iar pentru a te asigura ca nu strici nicio componenta a centralei, cel mai bine ar fi sa apelezi la un service de centrale.

De acest serviciu beneficiezi in momentul in care achizitionezi echipamentul de caldura deoarece magazinele de specialitate iti pun la dispozitie si garantia produsului si programul de service.

Fiecare brand in parte are propriile specificatii, asa ca pentru o centrala termica Immergas, vei apela la un service centrale termice Immergas, cu un personal autorizat in masura sa efectueze orice verificare.

Curtea si gradina. Ambele au nevoie de ingrijiri speciale pe timp de iarna pentru a te asigura ca plantele si copacii iti vor rezista pana la primavara.

Florile care nu rezista temperaturilor scazute, cel mai bine ar fi sa pui inauntru, in casa, in timp ce restul florilor care sunt mai rezistente, sa te asiguri ca le oferi mediul potrivit, nu le lasa in bataia vantului ori acolo unde stii ca ninge pe ele.

Ingrijeste copacii, curata-i si taie-le ramurile care sunt uscate, pentru a fi roditori si anul viitor. Gazonul nu va mai putea creste pe timp de iarna, insa la inceput de toamna tunde-l bine si pregateste terenul cu un ingrasamant special care sa il ajute sa fie verde si la anul.

Starea generala a masinii. Bateria masinii este elementul principal care trebuie verificat. Pe timp de iarna, bateria are nevoie de un efort suplimentar pentru a porni asa ca nu uita sa verifici starea in care se afla.

O baterie de masina are o durata de viata de pana la 5 ani, dupa acest interval starea acesteia incepe sa se deterioreze. Se poate strica si mult mai repede, mai ales daca nu este intretinuta corect.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa ii prelungesti durata de viata: nu lasa pornita nicio sursa de curent, precum: faruri, muzica, aer conditionat, cat timp opresti motorul.

Nu opri motorul daca stationezi des, mai ales pe distante scurte de mers si nu in ultimul rand alege bateria care se adapteaza motorului si modelului masinii.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#pregatiri iarna, #activitati toamna , #locuinte