Orasul din Romania unde chinezii vor construi un cartier de 35 de blocuri

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 20:38
8983 citiri
Orasul din Romania unde chinezii vor construi un cartier de 35 de blocuri

O firma din China va construi in urmatorii doi ani in Craiova un cartier de 35 de blocuri, cu cate 10 etaje si penthouse in forma de pagoda, iar apartamentele vor fi vandute la un pret de 400 euro/metru patrat, astfel ca locuintele vor costa intre 20.000 si 45.000 euro.

Primarul orasului Craiova, Olguta Vasilescu, a semnat luni la Beijing un memorandum de intelegere pentru dezvolatrea acestui proiect cu cu presedintele companiei Shandong, Yang Gencai, si un reprezentant al Bancii de Dezvoltare a Chinei.

Dragnea li se plange chinezilor de legile UE

Potrivit Olgutei Vasilescu, proiectul presupune o investitie de 35 milioane euro, finantare pe care compania constructoare, Shandong, a obtinut-o de la Banca de Dezvoltare a Chinei.

Lucrarile vor incepe in luna octombrie si vor dura un an si jumatate, Primaria Craiovei punand la dispozitie un teren de sapte hectare.

In total, cartierul de 35 de blocuri, a cate 10 etaje, va insuma 1.800 de locuinte, cu mult sub cele 6.000 de cereri de locuinte inregistrate la Primaria Craiovei.

Cumparatorii care doresc sa cumpere apartamentele in rate vor plati un avans de 3.000 de euro, primaria orasului facand o prima selectie a doritorilor.

Vaci romanesti in China - cine are acest plan ambitios

Ogluta Vasilescu a precizat ca dezvoltatorul chinez va construi mai multe categorii de apartamente, iar blocurile vor avea la ultimul etaj apartamente tip penthouse, cu pagoda, astfel incat sa atraga cumparatorii.

De asemenea, compania chineza va trebui sa lucreze in antrepriza doar cu firme din Craiova si sa foloseasca materiale de constructie de pe piata locala.

Primarul Craiovei a aratat ca singurul constructor care a participat la cele trei licitatii de constructie a noului cartier a fost compania chineza, iar in cele din urma s-a inceput cu aceasta dialogul direct.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#chinezi investitii Romania, #chinezi cartier blocuri, #chinezi blocuri Craiova , #apartamente