Mobilier pro-organizare: cum pot fi folosite cabinetele metalice intr-un birou

Advertorial
Vineri, 12 Iulie 2019, ora 13:35
9085 citiri
Mobilier pro-organizare: cum pot fi folosite cabinetele metalice intr-un birou
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Petrecem mai bine de 8 ore la job, de aceea este esential ca mediul de lucru, locul in care stam cel mai mult dintr-o zi, sa ne stimuleze productivitatea si sa ne dea o senzatie cat mai placuta.

Organizarea este foarte importanta in viata noastra de zi cu zi, dar cu atat mai mult la birou, unde niciodata pare ca nu este suficient loc si avem de-a face cu foarte multe obiecte care trebuie aranjate intr-un anume fel, fie ca este vorba de acte, documente, carti sau materiale de birotica.

O organizare eficienta a documentelor, actelor sau materialelor necesare la birou se face printr-o folosire riguroasa a spatiului si mai ales de folosirea unui mobilier pro-organizare, care poate fi un fiset metalic, un cabinet metalic sau chiar un dulap metalic, pe care il poti alege de pe papetarie.ro.

De ce sa alegi cabinete metalice pentru birou

Fie cabinet metalic, fiset sau dulap metalic, aceste piese de mobilier sunt fundamentale in cadrul oricarei firme, companii sau organizatii, indiferent de domeniul de activitate, datorita necesitatii de a depozita diverse instrumente de lucru si produse sau acte si documente importante care trebuie arhivate si pastrate in siguranta.

Achizitionarea unui cabinet metalic sau unui dulap metalic pentru birou este sustinuta de o multime de motive de ordin practic, dintre care amintim:

● Durabilitate. Fiind confectionate din otel sau alte materiale solide, cu rezistenta ridicata, un cabinet metalic ofera in primul rand o durabilitate mult crescuta la socuri, rafturile acestor dulapuri rezistand de asemenea la greutati foarte mari.

● Usurinta in folosire. Compartimentarea prin sertare este facuta in asa fel incat toate tipurile de documente sa poata fi depozitate separat.

● Siguranta. Materialul rezistent iti asigura nu doar rezistenta la socuri, ci impiedica intrarea daunatorilor printre acte si documente datorita sistemului etans de inchidere. In plus, suprafetele non-poroase ale tablei din otel nu permit dezvoltarea mucegaiului sau a ciupercilor si nici raspandirea bacteriilor in mediul de lucru.

● Rezistenta. Rezistenta la bacterii, substante chimice, materiale daunatoare si la foc, daca vopseaua pentru acoperire este ignifuga. Acest aspect este foarte important in cazul depozitarii arhivelor. Depozitarea documentelor si a arhivelor intr-un fiset metalic este mult mai sigura in caz de incendiu.

● Securitate. Din moment ce sunt construite din metal, au sistem de blocare cu cheie sau cifru.

● Costurile rezonabile. Din punct de vedere al costurilor si al calitatii, dulapurile metalice sunt mai rezonabile fata de alte materiale, asa cum este lemnul, de exemplu.

Ce poti depozita in cabinetele metalice

Daca te-ai decis sa achizitionezi un obiect de mobilier versatil pentru biroul unde lucrezi, tine cont de faptul ca un dulap metalic poate fi extrem de util. El se preteaza pentru depozitarea si pastrarea in siguranta a echipamentelor de lucru, a instrumentelor, a aparatelor si a sculelor.

Un dulap metalic iti poate fi de ajutor si pentru depozitarea documentelor, bibliorafturilor cu acte, cat si a produselor de lucru in functie de domeniul de activitate, a substantelor chimice sau a aparatelor.

Iata cateva dintre intrebuintarile de baza ale unui dulap metalic pentru a-ti face si tu o idee de cum il poti folosi si ce poti depozita in interiorul lui:

● Depozitarea medicamentelor si/ sau a instrumentelor medicale, cu sistem de inchidere pentru a putea fi incuiat pentru siguranta;

● Stocarea in siguranta a substantelor toxice si periculoase in dulapuri metalice ignifuge, termorezistente;

● Dulapuri pentru desene si/ sau harti, in special in mediul didactic;

● Dulapuri cu seif pentru mentinerea in siguranta a bunurilor de valoare;

● Dulapuri pentru scule sau echipamente in atelierele de lucru din domenii industriale;

● Dulapuri pentru haine si obiecte personale pentru vestiarele salilor de sport;

● Dulapuri, cabinete sau rackuri pentru blocuri electrice sau electromagnetice, telecomunicatii, servere sau retelistica cu usa metalica sau de sticla;

● Dulapuri metalice pentru arhivare verticala a bibliorafturilor, fisierelor sau documentelor;

● Fisete metalice orizontale pentru arhivarea dosarelor;

Pro-organizare cu ajutorul dulapurilor metalice, indiferent de mediul de lucru

Fiecare domeniu de activitate are nevoi specifice, precum tipul de spatiu sau mobilierul de interior, pentru o mai buna organizare. Daca vorbim de dulapurile metalice, exista domenii de activitate care folosesc cu precadere acest tip de produs in vederea organizarii eficiente a tuturor documentelor, dar mai ales a sigurantei lor, multe dintre acestea avand caracter confidential.

Un asemenea obiect de mobilier de birou sustine o afacere care evolueaza si care are nevoie sa pastreze documentele importante si produsele intr-un mod cat mai organizat si sigur.

Un dulap metalic va pastra in siguranta documente confidentiale ce trebuie pastrate in siguranta, asa cum se intampla adesea in domeniul financiar sau juridic.

Cabinetele metalice sau rackurile sunt folosite pentru a tine in ordine sisteme de servere cu sisteme de backup, cu diferite niveluri de complexitate, in special in domeniile ce tin de informatica si tehnologie.

Dulapurile metalice sunt folosite de asemenea la birou, indeosebi pentru organizarea bibliorafturilor cu documente si dosare, dar si a instrumentelor de lucru la birou. Nu exista loc mai bun de depozitare pentru bibliorafturi decat un dulap metalic cu 3 sau 4 rafturi, cu seif sau caseta.

Alte produse care pot fi folosite la o mai buna organizare a instrumentelor folosite la birou sunt comodele metalice cu sertare, care sunt nu foarte voluminoase, dar foarte eficiente si carora li se poate usor gasi un loc in cadrul biroului, fie langa un dulap, fie sub o masa de lucru.

Un birou organizat este un mediu de lucru in care ne putem desfasura activitatea mai bine, in care reusim sa ne punem ordine in ganduri, in care ne simtim mai bine pana la urma.

Altfel pornesti la treaba cand toate dosarele se afla organizate intr-un singur dulap, actele stau frumos randuite in bibliorafturi, iar obiectele de lucru asteapta sa fie preluate din sertarul potrivit.

Alege de pe Papetarie.ro modelul potrivit pentru biroul tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#papetarie, #birotica papetarie, #mobilier birou, #organizare birou , #birouri