Din casa batraneasca in locuinta visurilor tale - Cum sa faci transformarea in 5 pasi simpli

Advertorial
Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 12:00
37292 citiri
Din casa batraneasca in locuinta visurilor tale - Cum sa faci transformarea in 5 pasi simpli
Foto: shutterstock.com

Casele batranesti sunt considerate de majoritatea persoanelor ca fiind lipsite de orice speranta de a mai fi amenajate pentru a le readuce la un stadiu cat mai aproape de modern.

Piata imobiliara, insa, avand cresteri ale preturilor din ce in ce mai mari, ar putea fi un fenomen major care sa impinga tinerii sa renunte la apartamentele de doua camere in favoarea achizitionarii unei astfel de locuinte, pentru ca ele costa mult mai putin. Este adevarat ca trebuie facute cateva modificari, insa acestea nu sunt imposibil de realizat.

Ce modificari trebuie sa ai in vedere?

1. Inlocuieste poarta si gardurile vechi

Aceste elemente reprezinta mai mult decat simple obiecte de amenajare a curtii. Ele asigura si securitatea perimetrului noii tale locuinte si nu ar trebui sa te bazezi pe faptul ca vechiul gard de lemn mai rezista multa vreme.

De aceea, un prim pas este sa pui porti din fier forjat in locul celor pe care le-ai gasit si sa imprejmuiesti totul cu un gard nou, rezistent.

2. Vopseste peretii

Este foarte posibil ca peretii, atat cei interiori, cat si cei exteriori, sa aiba inca vopseaua veche, care, in timp, s-a decolorat, murdarit sau, si mai rau, peretii au fost afectati de igrasie.

In acest caz, cea mai buna solutie pentru a reda frumusetea lor este sa ii vopsesti tu. Alege orice culoare, insa nu una puternica. Sunt recomandate nuantele deschise sau culorile neutre.

3. Mobila noua in locul celei vechi

O mobila veche nu numai ca este, cel mai probabil, nefunctionala si inestetica, ci reprezinta si o problema legata de igiena, daca este vorba despre salteaua de pat, canapea/coltar sau fotolii. Tesaturile acestora retin pielea moarta, praf si multe alte substante care s-au impregnat din cauza diverselor pete. In plus, ele sunt si locul unde microbii si bacteriile s-au inmultit in voie peste timp. Este recomandat ca tot mobilierul sa fie schimbat, insa acest lucru se poate face si in timp.

4. Amenajeaza curtea

Curtea este o parte foarte importanta intr-o asemenea locuinta, deoarece poate fi vazuta ca o extensie a spatiului tau. In plus, poate fi vazuta cu usurinta de catre cei care trec pe langa casa ta. Pe langa ingrijitul gradinii, pentru propriul tau confort, poti adauga si un foisor, o piscina sau sa construiesti un spatiu de relaxare.

5. Decoreaza totul dupa bunul plac

Decorarea este unul dintre procesele pe care le poti folosi ca sa iti personalizezi noua locuinta. Fie ca este facuta in interior, fie in exterior sau ambele, asigura-te ca faci astfel de mici eforturi, cum ar fi amplasarea unor tablouri pe pereti, adaugarea unor obiecte decorative sau folosirea unui mod inedit prin care sa atragi atentia vizuala asupra unui anumit punct focal.

Dupa cum ai aflat, nu este atat de complicat sa iti faci planul pentru a transforma o casa batraneasca intr-una perfecta pentru tine. Te poti bucura in continuare de ea pentru mult timp, asa ca, daca mai ai si alte idei, investeste in ele pana obtii locuinta pe care ai visat-o din totdeauna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#renovare casa batraneasca , #proiecte case