De ce sa alegi feronerie de calitate pentru usa ta

Advertorial
Luni, 03 Decembrie 2018, ora 12:06
20992 citiri
De ce sa alegi feronerie de calitate pentru usa ta

Sezonul rece este perioada din an in care lucrarile in constructii se muta la interior. Este momentul in care se fac finisaje si se monteaza usile de interior.

Pentru cei care construiesc sau reamenajeaza in regie proprie poate parea dificil sa isi aleaga o usa buna. Dar ce inseamna in definitiv o usa buna? Specialistii spun ca un detaliu esential este feroneria de calitate.

Balamalele, manerele si sistemul de incuietori sunt cele care ii confera viata lunga unei usi. Pentru ca o usa buna, realizata dintr-un material rezistent si cu un design modern va pali in fata feroneriei de proasta calitate.

"Din punct de vedere functional, feroneria usii are cel mai important rol. O feronerie ieftina poate strica o usa de calitate. Nimeni nu cumpara o usa pentru un an sau doi, iar ca o usa sa tina este necesar ca aceasta sa fie echipata cu feronerie de calitate. Sunt foarte rare cazurile in care o usa se defecteaza, in schimb ne confruntam adesea cu balamale rupte, broaste care se blocheaza sau clante stricate", explica Robert Tuzes, reprezentantul tehnic al Feronerie Usi SRL, o firma autohtona specializata in comercializarea de feronerie pentru usi.

Problema apare atunci cand vrem sa inlocuim o balama sau o broasca stricata si constatam ca nu gasim ceva care sa se potriveasca ca dimensiune. De aceea, tot specialistul Robert Tuzes ne-a oferit cateva detalii de care trebuie sa tinem cont cand alegem feronierie pentru usi:

Balamalele. Trebuie sa fie rezistente si sa se poata regla. Nu sunt recomandate balamale ieftine pentru usile de interior. Daca balamalele nu sunt de calitate, acestea se vor rupe sub greutatea usii. O alta problema frecventa care apare in cazul usilor din lemn este deformarea acestora in timp. Daca usa nu este echipata cu o balamale reglabile si se deformeaza, usa nu se va mai putea inchide. Pe cand cu balamale reglabile usa poate fi adusa simplu pe pozitie.

Manerul. Alegerea acestuia este mai mult o chestiune de gust. Manerul este accesoriul care da personalitate usii. De aceea culoarea si forma lui trebuie sa se potriveasca cu designul usii. Pentru usile moderne, reprezentantul tehnic al Feronerie Usi SRL recomanda manere cromate pe rozeta, iar pentru usa cu un design clasic recomanda manere bronz pe sild.

In plus, un maner de calitate trebuie sa fie prevazut cu arc si sa aiba un finisaj de calitate rezistent la uzura. Pe site ul https://www.ferart.ro sunt disponibile peste 50 modele de manere usi de calitate superioara, care se potrivesc cu toate modelele de usi.

Broasca usii de interior. In vreme ce balamalele sustin greutatea usii si sunt solicitate constant la inchidere si deschidere, o alta piesa importanta este broasca usii. Ea este cea care ofera siguranta, in sensul ca are rolul de a incuia usa.

O broasca ieftina sunt sanse mari sa creeze mai mult probleme decat sa asigure blocarea controlata a usii. Astfel, o broasca de proasta calitate se poate defecta in timpul actionarii sau, si mai rau, poate ramane blocata, impiedicand accesul sau iesirea.

De aceea, trebuie tinut cont ca o economie de cativa lei facuta la achizitionarea unui sistem de inchidere se va materializa intr-o cheltuiala suplimentara peste un an sau doi.

O broasca de calitate trebuie sa aiba doar componente metalice si sa fie conforma cu standardele de calitate din UE.

Feroneria pentru usa ar trebui cumparata toata din acelasi loc si, de preferat, de la acelasi producator, asa incat elementele sa se potriveasca unul cu celalalt si sa aiba cam aceeasi durata de viata.

Intrucat nu toti clientii sunt la curent cu detaliile tehnice, pe site-ul https://www.ferart.ro este disponibila o aplicatie tip chat prin care pot fi obtinute de la personal specializat informatii legate de detalii tehnice le pot obtine.

De asemenea, clientilor li se ofera consiliere tehnica gratuita asa incat sa poata alege feroneria potrivita.

Sa alegi, asadar, feronerie de calitate, rezistenta, durabila presupune efort si implicare. Cu atat mai mult cu cat, daca nu esti specialist in domeniu, nu este un lucru pe care sa il faci prea des.

De aceea, cel mai probabil vei lasa tamplarul sa aleaga feroneria, iar experienta spune ca acesta va alege piesele cele mai ieftine.

Cu toate acestea, intelegi importanta pe care o are o feronerie de calitate. Chiar daca este ceva mai scumpa decat feroneria slaba calitativ, investitia se va amortiza rapid, astfel ca in timp vei avea de castigat.

O usa echipata cu feronerie buna va rezista 15-20 de ani fara sa necesite reparatii. Singurul motiv pentru care ti-ai putea dori sa inlocuiesti usa cu totul va fi legat de modelul acesteia, care s-ar putea demoda in timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#feronerie usa interior, #maner usa interior , #locuinte