Cum iti mentii locuinta racoroasa pe timpul verii?

Advertorial
Joi, 04 Iulie 2019, ora 11:11
12357 citiri
Cum iti mentii locuinta racoroasa pe timpul verii?
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Nu trebuie sa faci investitii majore de modificari structurale sau sa cheltuiesti o avere pe factura electrica pentru a-ti mentine casa confortabila in timpul verii. Atunci cand temperaturile din termometre urca si tot urca, facand tot mai dificila relaxarea in propria casa, nu te ingrijora! Poti apela la cateva solutii care nu iti vor face o gaura in buget, dar care vor fi super eficiente impotriva arsitei de afara.

In articolul ce urmeaza vei afla cum poti sa iti mentii locuinta racoroasa pe timpul verii in mod practic, usor si in buget.

Scoate electronicele din priza

Tot ceea ce conectezi la o priza produce caldura. Deconecteaza toate aparatele atunci cand nu le utilizezi. Chiar si acele mici luminite rosii, care stau aprinse in timpul noptii, indicand faptul ca aparatul este oprit, duc la consumarea energiei si la producerea caldurii suplimentare. Nu este suficient sa dezactivezi electronicele, asa ca deconecteaza-le de la sursele de energie.

Nu lasa razele soarelui sa intre in casa

Trage draperiile de dimineata si lasa-le inchise pana la venirea serii. Acest truc simplu poate pastra o camera cu cateva grade mai rece, ceea ce poate face diferenta dintre o atmosfera caniculara si una propice relaxarii la racoare.

Iar daca draperiile tale nu sunt fabricate dintr-un material gros, care tine soarele la distanta, indreapta-te catre optiunea de jaluzele de exterior. Daca vei consulta oferta la parasolare aluminiu, vei gasi solutii excelente pentru a mentine racoarea in casa in acele zile de vara toropitoare.

Aeriseste dimineata devreme, sau seara tarziu

Momentele in care poti lasa aerul sa circule prin casa si sa aerisasca toate incaperile exclud timpul in care soarele e sus pe cer. Cele mai bune optiuni pentru aerisirea casei sunt dis-de-dimineata, inainte de rasaritul soarelui, sau dupa asfintit, la venirea noptii.

Deschide doua geamuri care pot crea un curent de aer, iar in mod ideal unul din ele ar trebui sa fie mai sus decat celalalt, pentru a permite aerului cald sa iasa din casa.

Lumineaza eficient

Scapa cat mai repede de becurile clasice, incandescente, care se supraincalzesc. Poti scadea cateva grade din termometrul de interior daca instalezi becuri LED, care nu emana niciun pic de caldura. Plus ca factura de energie va deveni mai prietenoasa cu bugetul tau lunar de cheltuieli.

Mareste eficienta ventilatoarelor

Daca folosesti un ventilator, amplaseaza in fata lui un castron cu apa cu gheata. Acest truc va face ca aerul ventilat sa preia racoarea apei evaporate din castron, in loc sa recicleze aerul cald existent in incapere.

Limiteaza gatitul din timpul zilei

Desi poate parea destul de logic, multi dintre noi omitem faptul ca aragazul si cuptorul sunt surse ce emana caldura. Din aceasta cauza, incearca sa nu gatesti in timpul zilei, pentru ca vei dori sa deschizi geamul pentru a contracara cresterea temperaturii, insa nu vei reusi decat sa inviti caldura de afara sa se amstece cu cea din bucatarie, iar racoarea mult asteptata nu va veni prea curand.

Foloseste bucataria dupa lasarea serii, iar daca ai posibilitatea, fa-ti un bun prieten din gratarul din curte pe tot parcursul verii!

Acestea au fost cateva sfaturi care te pot ajuta sa mentii racoarea in casa atunci cand vara ofera zile de canicula. Nu uita sa te hidratezi, sa porti materiale naturale si usoare si sa folosesti o crema cu SPF, daca iesi in soare, si vei fi gata sa infrunti orice zi fierbinte de vara!

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#sfaturi practice locuinta , #locuinte