Centrala termica in condensatie, electrica sau conventionala?

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 15:49
11532 citiri
Centrala termica in condensatie, electrica sau conventionala?

Acasa sau la birou, in orice tip de spatiu ai nevoie de o centrala termica de calitate, care sa-ti ofere confortul de care ai nevoie. Cea mai buna centrala termica pentru tine este aceea care este adaptata nevoilor tale.

Luati in calcul dimensiunile, tineti cont de design si, desigur, de departe cel mai important aspect, de performantele centralei.

Alegerea tipului de centrala este relativ simpla, ea depinde in principal de existenta sau inexistenta unei retele de gaze naturale.

Tipuri de centrale termice

Cele mai raspandite sunt centralele termice murale datorita costului redus al investitiei initiale si al costului de exploatare rentabil. Acestea se monteaza direct pe perete.

De cealalta parte, centralele termice in condensatie sunt recomandate de specialisti.

Fiind considerate Hi-tech, acest tip de centrale, recupereaza caldura latenta de condensare a vaporilor de apa rezultati in urma arderii, deci eficienta acestora este superioara centralelor conventionale. Insa, investitia initiala este mai mare.

In schimb, centralele termice care functioneaza pe combustibil solid sunt o optiune pentru acele zone unde nu exista retea de gaz metan si in cazul in care casa este locuita in permanenta.

Specialistii va recomanda sa alegeti lemn de esente tari, nerasinoase. Au randamentul cel mai bun.

De asemenea, un alt sfat dat de specialisti se refera la pastrarea combustibilului in spatii acoperite, cu o temperatura relativ constanta, deoarece lemnul uscat are puterea calorica mai mare decat cel umed.

Centrala termica electrica, desi necesita o investitie initiala relativ mica, genereaza costuri de exploatare mari. Energia electrica este de 4-5 ori mai scumpa decat cea pe gaz. Acest sistem este util pentru casele de vacanta, care nu se incalzesc permanent.

In perioada in care nu folositi imobilul, puteti programa centrala la o temperatura de 10 grade Celsius pentru a tine peretii casei calzi. In acest fel, evitati deteriorarea zidariei si a instalatiilor, fara sa aveti un consum ridicat.

De asemenea, inainte de achizitionarea unei centrale electrice, se recomanda verificarea instalatiei electrice a imobilului, aceasta trebuie sa fie corect dimensionata.

Caracteristici principale

Alimentarea

Combustibilul este unul dintre cele mai importante aspecte pe care nu trebuie sa il neglijati atunci cand va achizitionati o centrala termica. Centralele termice pe gaz sunt intalnite cel mai frecvent, randamenul lor este unul foarte bun.

Centralele termice electrice sunt, de asemenea, destul de des intalnite, ele ofera eficienta si siguranta maxima. Pe de alta parte, in special in zonele rurale sunt cautate centralele termice pe lemne, ce pot sa ofere un randament rezonabil, acestea folosesc un combustibil mult mai avantajos din perspectiva pretului.

Montaj

Montarea poate sa fie murala sau de pardoseala. Cele murale sunt foarte usor de instalat si sunt mult mai practice, acestea sunt achizitionate in cele mai multe cazuri pentru apartamente. Centralele termice de pardoseala sunt potrivite pentru locuintele mari, ele ofera o modalitate foarte eficienta de incalzire.

Putere termica

O centrala termica are, in general, o putere termica de aproximativ 30-50 kW. Aceasta este ideala pentru o locuinta de marime medie. In functie de marimea locuintei, poti sa-ti achizitionezi si modele a caror putere depaseste 50 kW.

Siguranta

O centrala termica de calitate trebuie sa fie dotata cu un sistem de siguranta de cel mai bun tip. Senzorii de detectare a gazului, fumului sau a focului sunt foarte importanti si nu trebuie sa lipseasca. De asemenea, posibilitatea evacuarii gazului este o solutie de protectie si prevenire a evenimentelor neplacute pe care trebuie sa o aveti in vedere.

Cu cativa ani in urma, modalitatile de incalzire ale unei locuinte erau putin eficiente si necesitau efort. Astazi, centralele termice ofera o noua modalitate de incalzire eficienta si foarte comoda.

Pe piata exista modele diferite din punctul de vedere al eficientei sau aspectului, ceea ce poate ingreuna procesul de achizitie, insa iti recomandam o vizita pe Kaldura.ro, distribuitor de centrale termice de la cei mai buni producatori existenti pe piata: Ariston, Bosch, Ferroli, Immergas, Saunier Duval, Vaillant sau Viessmann, pentru a achizitiona produsul perfect pentru tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#centrala termica , #locuinte