Cea mai inalta cladire din Europa tocmai a fost finalizata (Video)

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 07:08
22643 citiri
Cea mai inalta cladire din Europa tocmai a fost finalizata (Video)
Foto: captura video Facebook/Лахта Центр

Un zgarie-nori inalt de aproape jumatate de kilometru a fost finalizat in St. Petersburg, Rusia, la sase ani de la inceperea constructiei. E cea mai inalta cladire nu doar din Rusia, ci din intreaga Europa.

Ridicat in nordul orasului, imobilul cu 87 de etaje si inalt de 462 de metri va gazdui sediul companiei de stat Gazprom, arata Moscow Times.

Lakhta Center, cum se numeste imobilul, va fi inaugurat in a doua jumatate a anului viitor. Pe langa sediul Gazprom, va gazdui un centru educational, o zona pentru expozitii, un centru sportiv, unul medical, un parc tematic pentru copii, o platforma de pe care va putea fi admirat peisajul, dar si cafenele, magazine, zone de distractie, cinematografe etc. - un adevarat oras in miniatura, pe verticala.

Agentia de presa Interfax estimeaza ca aceasta constructie a costat 100 de miliarde de ruble, adica 1,52 miliarde de dolari.

In 2012, cand autoritatile au dat unda verde constructiei, mai multi politicieni locali si activisti au cerut ca inaltimea imobilului sa fie mai mica, pentru a nu fi distrus peisajul si a nu se pune in pericol statutul orasului, parte din patrimoniul UNESCO.

Vezi si Fotografia zilei: Zgarie-nori de 57 de etaje ridicat in 19 zile (Video)

A.P.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#cel mai inalt zgarie nori Europa, #cel mai inalt zgarie nori Rusia, #zgarie nori St Petersburg , #proiecte constructii