Ce trebuie sa stii despre proiectul de casa dorita

Advertorial
Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 16:33
22008 citiri
Ce trebuie sa stii despre proiectul de casa dorita

Constructia unui spatiu de locuit sau poate doar extinderea casei existente sunt situatii ce presupun nevoia de un proiect. Un birou de proiectare sau un arhitect reprezinta interesul tau in astfel de cazuri.

Desi un proiect sau cel putin viziunea despre acesta exista, problemele nu intarzie sa apara - oamenii gonesc dupa ideea de ieftin, proiectul ales include erori sau se dovedeste a fi nepotrivit conform cu cerintele solicitantului, o adaptare ulterioara este necesara, astfel ca ce a fost ieftin se dovedeste a fi, culmea, mai scump.

Un proiect de casa trebuie atat de bine gandit, cat sa ofere si economie, sa fie rentabil si sa reflecte dorintele de compartimentare, respectand si standardele calitative in raport cu suprafata avuta la dispozitie.

Pasii spre casa de vis

Drumul poate fi destul de anevoios, desi merita. Oamenii profita din plin acolo unde teren le este disponibil.

Exista si la stat un program ce presupune ca tinerii casatoriti de pana in 35 de ani sa beneficieze de un teren concesionat de la primarie, urmand ca in maximum 5 ani sa inceapa si constructia casei.

Rentabil prin conditiile impuse, multi se si vad locuind la casa. Pana acolo insa au de parcurs pasi birocratici si nu numai.

Locatia

In functie de buget si de caracteristicile zonei vor exista desigur anumite constrangeri legate de amplasamentul viitoarei case. Pozitionarea si tot ceea ce tine de utilitati reprezinta aspecte ce depind de terenul ales. In fond acesta este primul pas de facut si prima achizitie, premergatoare unei constructii de casa.

Este de preferat sa se ceara si o parere avizata despre ceea ce isi doresc proprietarii si ceea ce impune o anumita locatie pentru ca detaliile precum cele mentionate mai sus vor putea schimba solutia casei dorite in mod radical.

Cautarea unui proiect

In prima faza tine de preferintele familiei, de dorintele membrilor si de un desen sa spunem pueril despre stilul casei. Se vor gasi numeroase proiecte de case dintre care fiecare culege ce isi doreste.

O hartie suporta oricum corecturi fara limita. Exceptand partea tehnica, de care se ocupa specialistii, fiecare familie are in vedere propriile preferinte despre ce sa includa in casa.

Cei care doresc sa lucreze profi si eficient pot apela la firme specializate care sa le furnizeze si un catalog de proiecte. Mai ales pentru ca toate constructiile actuale se supun altor reguli fata de cele vechi, pentru ca stilul de viata este altul, sursa de inspiratie trebuie sa fie una pe masura pretentiilor.

Spre exemplu la www.smarthomeconcept.ro se vor gasi proiecte ce se pot adapta, precum si restul serviciilor necesare pentru proiectarea casei, constructia acesteia si finalizarea unui proiect amplu de acest gen.

Nu uita de performanta energetica

In ultimii ani se pune un tot mai mare accent pe ideea de performanta energetica. Nu degeaba, caci acest aspect poate fi doar in folosul celor care vor ocupa spatiul.

Se vor reduce costurile de utilizare ale casei, de intretinere, deci proiectul ales trebuie sa tina cont si de astfel de detalii.

Un lucru interesant este ca oricand se poate cere o a doua opinie. Spre exemplu cei de la Smart Home Concept pot oferi servicii de optimizare a proiectelor de structura sau pot reproiecta.

Un plan ales poate fi reverificat, optimizat astfel ca o analiza de acest gen se scoata la iveala posibilitatea de a reduce costurile de investitie, printre altele.

Despre bun gust si buget

Face cat dai poate fi o vorba inteleapta ce se preteaza a fi edificatoare aici. Asta pentru ca din ideea de a gasi ceva ieftin se poate ca dorinta de a obtine o anumita estetica a casei sa nu mai poata fi un plan bun de aplicat.

Este la fel de important ca biroul de proiectare sa tina cont de gusturile si preferintele clientilor. Mai bine se schimba de multe ori proiectul cand inca este doar pe hartie.

La buget desigur se poate spune ca exista mereu surprize, deci o rezerva, o marja de eroare poate sa existe. Nu se prevad toate cheltuielile, astfel ca un buget fix este mai degraba un vis. Insa exprimarea dorintei de a se estima costurile poate fi un punct de plecare pentru solicitanti.

De retinut ca o casa va fi pe viitor un chin sau o rasplata, vis a vis de tot interesul manifestat inainte de constructie, privind calitatea a tot ce presupune acest plan.

Asadar, pentru un plan de viitor ce va deveni curand o realitate este recomandata colaborarea cu echipe specializate si care au o experienta vasta.

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#proiect casa, #arhitect proiectare , #proiecte case