Amenajare casa - Idei care usureaza procesul de amenajare

Advertorial
Miercuri, 28 Noiembrie 2018, ora 01:11
47389 citiri
Amenajare casa - Idei care usureaza procesul de amenajare

Cand vine vorba de amenajare casa, acest proces poate parea unul dificil, indelungat, poate chiar frustrant. Orice proprietar se poate simti coplesit in fata multiplelor variante de decorare si stiluri de amenajare.

Delta Studio prezinta cateva sfaturi noi de decorare a locuintei, atunci cand se incepe un proces de la zero. Decorarea casei noi poate fi distractiva - si mult mai la indemana decat pare.

Amenajare casa - Primul pas: exteriorul

Exteriorul unei case are rolul de a crea o prima impresie extraordinara, reprezentand simultan o exprimare indirecta a personalitatii proprietarului. Se poate opta pentru vopsirea usii exterioare in nuante vii, precum rosu, portocaliu sau galben, pentru un impact vizual de bun gust.

Cromatica neutra

Se recomanda orientarea catre culori precum bej sau gri, mai ales in spatiile destinate adunarilor sociale precum camera de living. Peretii in culori neutre ofera cea mai mare flexibilitate in decorare, deoarece permit schimbarea cu usurinta a mobilierului si accesoriilor in timp.

In casele unde doua camere de dimensiuni reduse sunt alaturate, vopsirea acestora cu aceeasi culoare neutra va da senzatia de spatiu amplu. Pentru o trecere cromatica subtila de la o camera la alta, se poate alege o culoare de vopsea predominanta, echilibrata mai departe cu oscilatii intre nuantele acesteia.

Aranjament mobila de living

Camerele de living sunt spatii de adunare, deci se recomanda pozitionarea mobilierului pentru a promova conversatii si interactiuni. Un exemplu este aranjamentul vis-a-vis a pieselor de mobilier (fotolii, scaune).

In cadrul unei incaperi de dimensiune mare, se pot construi grupuri conversationale separate, pentru sporirea sentimentului de confort si intimitate.

Amenajare casa - Utilitatea oglinzilor

Oglinzile pozitionate corect intr-un spatiu reflecta lumina de-a lungul incaperii, rezultatul fiind un spatiu luminos si amplu. In plus, fata de utilitatea lor, acestea pot reprezenta un punct focal elegant, cat si un element decorativ, care nu da gres.

Usi de interior

In cazul in care gradul de iluminare naturala este redus, exista multiple optiuni de maximizare a acestei resurse. Specialistii recomanda optarea pentru o usa cu suprafata reflectorizanta.

O finisare lucioasa / semi-lucioasa pentru o usa poate reflecta si propaga lumina in cadrul unei incaperi. Utilizarea acestui tip de usa, alaturi de mobilier metalic sau diferite obiecte cu accente metalice, va contura o locuinta cu adevarat impresionanta.

Amenajare casa - Trucuri vizuale

Culoarea alba ofera senzatia de amploare in cadrul oricarei incaperi. De asemenea, se recomanda utilizarea unor draperii de dimensiuni mai mari decat ferestrele, pentru a spori gradul de amploare. Un exemplu bun sunt draperiile cu dungi verticale; efectul vizual creat de liniile verticale ajuta la evidentierea spatiului inalt dintre tavan si podea.

Un dormitor de vis

Piesa principala a dormitorului este intotdeauna patul. Restul ambientului este construit in jurul acestuia. Un pat generos reprezinta cea mai importanta piesa de mobilier in care se poate investi.

Dupa o zi lunga la munca, oricine are nevoie de un spatiu prielnic relaxarii totale. Se recomanda investitia intr-o saltea confortabila, covoare moi, lenjerie confortabila si o multime de perne decorative.

Amenajare casa - Multifunctionalitatea in spatiu

Indiferent de stilul de design predominant, cel mai important lucru in cadrul unui proces de amenajari interioare este cel de a investi in mobilier multifunctional. Daca dimensiunea spatiului reprezinta o problema, investitia intr-un astfel de mobilier pare solutia perfecta. De exemplu, o bancuta poate functiona ca o masuta de cafea, si vice-versa.

Rafturile deschise

Rafturile deschise devin din ce in ce mai populare printre proprietarii de locuinte care vor sa isi personalizeze bucataria. Prin utilizarea acestora, se pot evidentia anumite accesorii de dimensiuni mici, chiar si cateva produse de lux, plasate la vedere. Este o sansa perfecta de a contura un spatiu natural, prin expunerea unor plante si verdeturi pentru gatit.

Expertii in design interior declara ca rafturile care pornesc de la nivelul pardoselii, pana la nivelul tavanului, reprezinta o tendinta cheie de design care asigura stocarea maxima in spatii reduse ca dimensiuni. Rafturile deschise cu iluminare interioara ofera o senzatie de confort vizual, cat si o ambianta extrem de placuta.

Acestea pot fi evidentiate prin utilizarea unor culori puternice, pentru a obtine o bucatarie moderna, de vis.

Amenajare casa - Eleganta la orice pas

Luxul poate fi incorporat in schemele interioare prin metode diferite, dar materialele sunt cruciale pentru a imbunatati cu adevarat o camera de living.

Tapiseria din materiale precum catifea sau casmir, podelele cu model de spic si oglinzile sunt perfecte pentru a introduce elementul de lux in orice spatiu.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#amenajari interioare, #amenajare locuinta , #locuinte