Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Caroline Wozniacki > stiri Caroline Wozniacki
A   A   A

Caroline Wozniacki primeste o veste excelenta dupa ce a fost diagnosticata cu o boala autoimuna

Caroline Wozniacki primeste o veste excelenta dupa ce a fost diagnosticata cu o boala autoimuna
Foto: Instagram/Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki a fost supusa unui nou control medical, dupa ce a fost diagnosticata cu artrita reumatoida, o boala autoimuna.

Doctorul echipei de Fed Cup a Danemarcei, Thoger Persson Krogh, a anuntat ca vestile sunt foarte bune pentru Wozniacki, iar cariera sportivei nu e pusa in pericol.

"Cat timp va face tratament si se va antrena, nu va avea nicio problema. Poate ca va trebui sa se odihneasca mai mult decat o facea inainte si sa schimbe anumite lucruri la antrenamente, dar daca va face asta nu va avea restrictii. Stie ce trebuie sa faca pentru a se antrena inteligent", a spus Krogh la postul danez TV2.

Caroline Wozniacki a marturisit la Turneul Campioanelor ca a fost diagnosticata cu artrita reumatoida, o boala din cauza careia in anumite momente nu-si poate misca nici bratele.
Ce e artrita reumatoida

Potrivit sfatulmedicului.ro, artrita reumatoida este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile (in articulatii exista niste formatiuni de tesut moale cu rol in stabilitatea si mobilitatea articulara).

In timp, consecutiv aceastei inflamatii (sinovita) se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara (articulatia nu mai functioneaza normal) . Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Exista multe forme de artrita. Artrita reumatoida se caracterizeaza prin afectarea sinovialei (partilor moi) ale articulatiei. Exista si o forma de artrita ce afecteaza copii (artrita reumatoida juvenila) . O alta forma de artrita, numita osteoartrita, se caracterizeaza printr-o alta simptomatologie si necesita un alt tratament.
C.S.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 12:01

 Articol citit de 8738 ori

Citeste si: