Replica lui Carmen Dan pentru Dancila: No comment... cu sageti inveninate

Marti, 16 Iulie 2019, ora 10:47
12525 citiri
Replica lui Carmen Dan pentru Dancila: No comment... cu sageti inveninate
Foto: Facebook/Carmen Dan

Ministrul demisionar de Interne, Carmen Dan, a refuzat sa comenteze, marti dimineata, unele declaratii ale premierului Viorica Dancila, facute dupa ce sefa MAI a anuntat ca pleaca din functie, insa tot a aruncat cateva sageti inspre sefa Executivului.

Intrebata cum comenteaza faptul ca Dancila a contrazis-o cu privire la presiunile facute de presedintele Klaus Iohannis, Carmen Dan a spus ca "Nu comentez in niciun fel precizarile premierului". Totusi, "pot spune doar ca am intrebat daca acea evaluare priveste neperformanta sau vreun criteriu care tine de neindeplinirea vreunui obiectiv si am fost asigurata ca nu", a continuat ea.

Aceasta a adaugat ca Dancila nu i-a cerut demisia: "Nu mi-a cerut demisia, mi-a spus ca din cele opt ministere care au fost evaluate, Carmen Dan trebuie sa plece. Urmare acestei discutii, eu i-am pus mandatul la dispozitie. Am evitat sa discut teme politice pe scarile ministerului, asa voi face si acum".

Ea a precizat ca a venit la minister cu "cu ganduri bune. Cu ganduri pasnice" si ca "Sunt lucruri importante pe care le putem face si astazi".

"Asa cum am anuntat ieri, demisia a fost trimisa la cabinetul premierului. Pana se va publica in Monitorul Oficial, imi exercit in continuare responsabilitatile de ministru. Vom pune in transparenta decizionala un proiect important la care colegii din minister au lucrat sase luni. Este vorba despre proiectul privind folosirea bratarilor electronice (...).

Imi exprim speranta ca din toamna sa-l votam in Parlament. In plus, sunt proiecte importante care au fost incepute, schimbarea uniformei politistilor, dotarea si schimbarea armamentului. Voi vorbi cu succesorul meu pentru a putea fi continuate", a spus Carmen Dan.

Ea a precizat ca marti se va afla la birou pentru toti cei care vor sa isi ia la revedere.

"Astazi voi fi la birou si pentru cei care doresc sa isi ia la revedere de la mine. Dar stiu ca multi sunt la datorie", a punctat ea.

In plus, intrebata daca acum va merge sa il viziteze pe Liviu Dragnea, Carmen Dan a raspuns pozitiv, avand in vedere ca acum va avea mai mult timp liber.

Amintim ca, luni, Carmen Dan si-a dat demisia din functia de ministru de Interne dupa o discutie cu premierul Dancila.

Carmen Dan a dat de inteles luni ca totul se intampla "la presiunea strazii" si a presedintelui Iohannis.

In replica, Dancila a spus ca "Eu cred ca unii membri ai partidului nostru nu au invatat nimic si au crezut ca, daca ies in spatiul public inainte de a vorbi in forul statutar, ii va aprecia cineva. Poate ii va aprecia cei care (sic!) vor raul acestui partid. Ma refer la toti (intrebata la cine se refera - n.red.).

Dar eu cred ca, atunci cand esti atasat unui partid, cand crezi in acel partid, declaratiile trebuie sa le faci intai in interiorul partidului si pe urma iesi cu declaratii publice. Am cerut fiecarui coleg, fiecarei colege, ca sa faca acest lucru. Se vede ca interesul personal pentru unii este mai mare decat interesul politic".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Carmen Dan demisie, #Carmen Dan Dancila , #ministru de Interne