Cambridge Analytica, anchetata de FBI si Departamentul american al Justitiei

Miercuri, 16 Mai 2018, ora 11:04
1955 citiri
Cambridge Analytica, anchetata de FBI si Departamentul american al Justitiei
Foto: Cambridge Analytica

Departamentul american al Justitiei si politia federala (FBI) ancheteaza Cambridge Analytica, firma de analiza de date inchisa in urma scandalului privind colectarea datelor a zeci de milioane de utilizatori Facebook.

Procurorii incearca sa interogheze fosti angajati Cambridge Analytica si banci implicate in afacerile sale, scrie New York Times, care citeaza oficiali americani si alte surse la curent cu ancheta.

Cambridge Analytica a anuntat luna aceasta ca se inchide, dupa ce a pierdut clienti si s-a confruntat cu pierderi tot mai mari in urma unor dezvaluiri potrivit carora a cules datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook - fara consimtamantul acestora - incepand din 2014.

Acuzatii cu privire la culegerea si manipularea datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook de catre Cambridge Analytica - angajata de echipa de campanie a miliardarului republican Donald Trump in 2016 - au declansat o serie de anchete atat in Statele Unite, cat si in Europa.

Ancheta Departamentului american al Justitiei si FBI pare sa se concentreze asupra tranzactiilor financiare ale firmei si modului in care si-a insusit si a folosit datele culese de la Facebook si alte surse, potrivit NYT.

Anchetatorii au contactat de asemenea Facebook, scrie ziarul.

Cambridge Analytica a fost infiintata in 2013 - la inceput punand accentul pe alegerile americane - cu o sustinere in valoare de 15 milioane de dolari din partea miliardarului Robert Mercer, un donator al Partidului Republican.

Numele firmei a fost ales de fostul consilier de rang inalt al presedintelui Donald Trump, Steve Bannon, care a plecat de la Casa Alba in august 2017.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Cambridge Analytica ancheta FBI , #Facebook