Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Presedintele PE transmite ca Brexitul poate fi intors. Totul depinde de rezultatul anticipatelor din UK

Presedintele PE transmite ca Brexitul poate fi intors. Totul depinde de rezultatul anticipatelor din UK
Foto: Ziare.com
Cu toate ca Brexitul a fost declansat oficial pe 29 martie, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, este de parere ca procesul ar putea fi cu usurinta oprit.

Dupa ce premierul britanic Theresa May a declansat procedura pentru alegeri anticipate, iar apoi Parlamentul britanic a votat ca alegerile vor fi organizate pe 8 iunie, presedintele PE spune ca un nou Guvern ar putea schimba complet situatia tarii.

Tajani chiar a spus ca Marea Britanie va fi primita inapoi cu bratele deschise, daca alegatorii se vor razgandi in legatura cu Brexit, pe 8 iunie, desi Theresa May spusese ca nu exista posibilitatea intoarcerii dupa declansarea Articolului 50.

Acest lucru ar putea fi cu usurinta intors de ceilalti membri UE, mai sustine Tajani, dupa o intalnire cu May, subliniind ca nici macar nu ar fi nevoie de o decizie a unei instante.
"Daca Regatul Unit, dupa alegeri, vrea sa-l retraga (Articolul 50), atunci procedura este foarte clara. Daca Marea Britanie ar dori sa ramana, toti ar fi pentru. As fi foarte fericit", a spus Tajani, citat de The Guardian.

Parerile expertilor sunt impartite cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie sa isi modifice unilateral decizia privind iesirea din UE, insa presedintele PE sustine ca o simpla decizie politica a celorlalti membri UE este de ajuns.

"Daca, maine, noul guvern al Marii Brianii decide sa-si schimbe pozitia, este posibil sa o faca. Decizia finala este a celor 27 de state membrie", a adaugat liderul Parlamentului European.

Insa acesta a precizat ca va uza de dreptul de veto in cazul oricarui acord pe Brexit daca nu va garanta in intregime actualele drepturi ale cetatenilor UE.
Citeste si:

Alegeri anticipate in Marea Britanie. Un nou vot pro sau anti Brexit!Associated Press: Ce urmeaza si care este miza alegerilor anticipate din Marea BritanieTusk compara situatia din UK, cu Brexit si anticipate, cu un scenariu semnat de Hitchcock
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 16:25
 Autor:Florin Necula

 Articol citit de 4318 ori

Citeste si: