Haos la casele valutare din Australia, dupa Brexit

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 17:12
6728 citiri
Haos la casele valutare din Australia, dupa Brexit
Foto: Ziare.com

Casele valutare din Australia s-au confruntat cu o situatie haotica, iar banca Commonwealth Bank a suspendat chiar unele operatiuni de schimb valutar dupa ce lira sterlina a coborat la cel mai scazut nivel din ultimii 30 de ani in urma Brexitului.

Australienii au facut coada la casele de schimb valutar din Sydney dupa anuntarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie, vineri dupa-amiaza, informeaza publicatia The Sydney Morning Herald.

In ceea ce a fost cea mai mare depreciere inregistrata intr-o singura zi, lira sterlina a coborat de la un curs de 1,5006 dolari joi seara la 1,3241 dolari sapte ore mai tarziu cand a devenit clar ca tabara "Leave" a castigat.

Vezi care sunt consecintele economice ale iesirii Marii Britanii din UE

O situatie similara s-a inregistrat si in Noua Zeelanda.

Un purtator de cuvant de la Travel Money a apreciat situatia de la casele de schimb valutar din Australia ca fiind una haotica.

"Brexitul a avut cu siguranta un impact, dar a fost cumulat cu o crestere a cererii pentru valuta, ca urmare a apropierii vacantelor. Impreuna, acesti doi factori au facut ca ziua de vineri sa fie una foarte aglomerata", a precizat purtatorul de cuvant.

Vezi care au fost principalele momente si declaratii ale zilei in care a fost anuntat rezultatul final al referendumului din Marea Britanie.

Vineri noaptea, Commonwealth Bank a confirmat pe Twitter ca a suspendat tranzactiile cu valuta care nu includ dolari australieni pana luni dimineata, ceea ce a ingreunat situatia pentru expatii australieni si turisti.

"Din cauza rezultatelor la referendumul din Marea Brtianie am decis sa suspendam temporar toate tranzactiile valutare cu lire sterline care nu includ dolari australieni pana la noi ordine", a informat banca.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegatori au votat in favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numarul votantilor care s-au pronuntat pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana se ridica la 17.410.742 milioane.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Brexit Marea Britanie, #Brexit lire, #Brexit Australia lire , #lira