Donald Trump critica acordul de Brexit convenit de Boris Johnson

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 22:00
6153 citiri
Donald Trump critica acordul de Brexit convenit de Boris Johnson
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele american Donald Trump a criticat joi acordul de iesire din UE negociat de premierul britanic Boris Johnson, care - potrivit lui - nu permite un tratat comercial cu SUA, indemnandu-l pe seful executivului de la Londra sa se alieze sustinatorilor unui Brexit dur pentru alegerile legislative din decembrie.

Presedintele american, care promisese anterior Regatului Unit un "acord magnific" odata ce va fi parasit Uniunea Europeana, a acordat un interviu eurofobului Nigel Farage la postul britanic de radio LBC, in plina lansare a campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 12 decembrie.

"Pentru a fi sincer cu voi, cu acest acord, sub anumite aspecte, nu veti putea face comert. Noi nu putem incheia un acord comercial cu Regatul Unit", a declarat presedintele american, potrivit AFP si dpa.

"Johnson este intr-o pozitie foarte dificila si cred ca este dispus sa faca ceea ce nimeni altcineva nu ar face", i-a spus Trump liderului Partidului Brexit, Nigel Farage, gazda unei emisiuni la postul de radio LBC din Londra.

"Stiu ca Boris (Johnson vrea sa fie foarte atent la aceasta. Pentru ca intr-un anumit fel ne-am indeparta, ceea ce ar fi ridicol ", a adaugat el.

"Si noi vrem sa facem comert cu Marea Britanie si voi vreti sa faceti comert cu noi, insa ca sa fiu sincer acest acord (privind Brexitul) - sub anumite aspecte ale acordului - nu o putem face. Nu se poate face comert", a insistat Donald Trump.

In acelasi interviu realizat telefonic, Donald Trump l-a indemnat pe Boris Johnson sa se alieze pentru legislativele anticipate cu "amicul" Nigel Farage pentru ca acordul negociat la mijlocul lunii octombrie cu Bruxelles-ul mentine Regatul Unit prea aproape de UE.

"Mi-ar placea sa va vad impreuna cu Boris, pentru ca ati obtine un scor bun, pentru ca v-ati descurcat foarte bine la ultimele alegeri, iar el va respecta foarte mult", a spus presedintele Statelor Unite.

La alegerile europene de la sfarsitul lunii mai, partidul politic al lui Nigel Farage s-a clasat pe primul loc cu 31,6% din voturi.

"Mi-ar placea sa va vad impreuna", a insistat Trump, adaugand:"Cred ca ar fi formidabil".

Donald Trump este asteptat la Londra cu o saptamana inainte de scrutin pentru o reuniune NATO.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Trump critica acord Brexit , #stiri Brexit