Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Boeing > stiri Boeing
A   A   A

Valoarea Boeing ar putea sa se deprecieze cu 12 miliarde dolari din cauza crizei 737 MAX

Valoarea Boeing ar putea sa se deprecieze cu 12 miliarde dolari din cauza crizei 737 MAX
Foto: Arhiva Ziare.com
Publicitatea negativa generata de imobilizarea la sol a avioanelor Boeing 737 MAX in intreaga lume dupa doua catastrofe aeriene ar urma sa conduca la deprecierea cu 12 miliarde dolari a valorii marcii constructorului american de avioane, a estimat luni firma britanica de consultanta Brand Finance.

Brand Finance a precizat ca si-a revizuit o prima estimare a valorii brandului Boeing, dupa un mesaj publicat pe Twitter de presedintele SUA, Donald Trump in care acesta a invitat grupul Boeing sa remedieze deficientele modelului 737 MAX si sa-i faca un "rebranding".

Anterior, Brand Finance a estimat la 7,5 miliarde dolari pagubele provocate reputatiei Boeing, imediat dupa ce catastrofa avionului Boeing 737 MAX apartinand companiei Ethiopian Airlines a provocat 157 de victime in data de 10 martie, la cinci luni dupa ce un accident al unui avion similar apartinand companiei Lion Air a provocat 189 de victime.
Potrivit Brand Finance, Boeing are cea mai valoroasa marca din sectorul aerospatial, aceasta crescand cu 61% in 2018 pana la 32 de miliarde dolari.

Avionul Boeing 737 MAX, dat in exploatare in mai 2017, a cunoscut in mai putin de sase luni doua accidente mortale. Desi investigatiile sunt inca in desfasurare, este suspectata o functionare defectuoasa a sistemului automat de stabilizare in zbor menit sa impiedice intrarea avionului in picaj, denumit MCAS (Manoeuvering Characteristics Augmentation System).

Vezi si:
Un avion cu 157 de oameni la bord s-a prabusit in Etiopia. Nimeni nu a scapatUn avion cu 188 de persoane la bord s-a prabusit in mare la scurt timp dupa ce a decolat din Jakarta
Compania Boeing a anuntat cu doua saptamani in urma ca a testat cu succes o actualizare a softului pentru sistemul MCAS. Cele circa 300 avioane de acest tip raman in continuare la sol, iar unele companii aeriene l-au scos din planul de zbor pana in luna august.
Citeste si:
Guvernul SUA vrea sa stie cum a obtinut Boeing 737 Max licenta de zborLegatura dintre prabusirile Boeing si blocajul administratiei SUA din vina lui TrumpUniunea Europeana suspenda zborurile avioanelor Boeing 737 Max
Facebook ShareTweet
 Luni, 15 Aprilie 2019, ora 21:00

 Articol citit de 1483 ori

Citeste si: