FCSB a pierdut un nou titlu pe mana lui Gigi Becali

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 21 Mai 2018, ora 22:33
6731 citiri
FCSB a pierdut un nou titlu pe mana lui Gigi Becali

FCSB a ratat din nou titlul in Liga 1 pe mana finantatorului-antrenor Gigi Becali, deciziile latifundiarului afectand decisiv parcursul ilfovenilor din acest sezon.

In ultimele ore au tot fost facute clasamente ale erorilor comise de Becali, insa, din punctul meu de vedere, nu exista un top. Nu sunt greseli mari si greseli mici. Fiecare hotarare luata de Becali din vara anului trecut si pana acum a fost o caramida pusa in zidul care a despartit FCSB de titlu.

Nu se poate spune ca, daca echipa avea un antrenor si nu un simplu executant al indicatiilor transmise din loja, asa cum este "Nick" Dica, soarta campionatului ar fi fost alta. Istoria ne-a aratat ca tehnicieni cu personalitate au fost dominati de Becali, cel care doar in perioada in care se afla in puscarie nu a reusit sa isi impuna ideile.

Bineinteles ca mandatul lui Dica a fost marcat de un nivel de obedienta fata de patron ce nu mai fusese atins de la Mihai Stoichita, cel care era sunat de Becali inclusiv in timpul meciurilor, dar, repet, nu inseamna ca un alt antrenor ar fi facut mai multe. Mandatul acesta nu a facut altceva decat sa marcheze cred eu definitiv cariera unui tehnician tanar, aflat la inceput de drum.

De pe lista greselilor majore nu putem omite modul in care a fost scos din forma Alibec cu acel transfer inexistent in Anglia din finalul lunii august, modul in care l-a cocolosit pentru ca apoi sa il lase in afara echipei de start pe Budescu, vanzarea portarului titular fara a avea o alternativa, achizitionarea unor fotbalisti de care echipa nu avea nevoie, subminarea moralului lotului cu declaratiile zilnice si asa mai departe.

Asa cum am spus, erorile, de multe ori incredibil de naive, ca sa folosesc un termen nu foarte dur, comise de Becali nu sunt mai importante sau mai putin relevante in economia campionatului, ci toate au contribuit in aceeasi masura la o contraperformanta istorica.

Numai un om ca Gigi Becali putea sa transfere tot ce are mai bun Liga 1, cu mici exceptii, pentru a nu triumfa intr-o competitie in care a avut cu adevarat un singur adversar, dar si acela mult mai slab din punct de vedere financiar.

Primele doua clasate din ierarhia finala pot fi privite chiar si in oglinda, profesionalismul "feroviarilor" fiind mult mai evident atunci cand este comparat cu amatorismul feroce al ilfovenilor.

Daca in Gruia am avut o echipa care a preferat sa plateasca foarte bine un antrenor cu performante si care si-a asumat un obiectiv, in comuna Berceni am avut un club care a preferat sa puna pe banca o simpla portavoce a dorintelor patronului. Daca la Cluj am avut o formatie care a investit cu cap in transferuri, cu exceptiile inerente, in judetul Ilfov am avut o grupare care a facut achizitii in functie de articolele din presa. Si comparatiile pot continua.

Practic, tot ce au facut bine cei de la CFR Cluj in acest sezon au facut prost si foarte prost cei de la FCSB.

Iar radacina esecului din ultimele trei sezoane este somptuoasa vila din Pipera, acolo unde un om care nu se pricepe la fotbal vrea sa demonstreze acest lucru an de an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Becali titlu FCSB, #FCSB CFR Cluj titlu, #Becali antrenor FCSB , #stiri Gigi Becali