Becali ramane in inchisoare (Video)

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 10:42
4181 citiri
Becali ramane in inchisoare (Video)
Foto: Arhiva

Gigi Becali nu va fi eliberat din inchisoare, magistratii Tribunalului Bucuresti respingand cererea de intrerupere a pedepsei pentru trei luni.

Decizia nu e definitiva, avocatii anuntand ca vor face recurs. Saptamana viitoare ar trebui sa se judece aceasta contestatie, insa pana atunci judecatorii trebuie sa dea motivarea deciziei.

Becali ar putea fi eliberat miercuri: Vrea la majoratul fetei si sa salveze Steaua

In sedinta de luni de la Tribunalul Bucuresti Becali le-a marturisit judecatorilor ca au existat minciuni in cererea de eliberare pentru trei luni. Mai exact, daca initial avocatii aratau ca Becali este singurul intretinator al familiei sale, fapt ce ducea la o ancheta sociala la vila din Pipera a fostului deputat, acesta le-a spus magistratilor ca nu vrea sa fie "ipocrit" si ca familia sa are din ce sa traiasca si nu va vrea sa o supuna unor astfel de proceduri.

Ulterior, Becali a explicat ca in cele 3 luni de libertate vrea sa isi puna in ordine afacerile, sa vanda multe dintre ele, sa ajute Steaua, dar si sa fie alaturi de familie intr-un moment important - majoratul celei mai in varsta dintre fiicele sale.

Becali: Poporul roman e popor de infractori ca vrea un infractor in libertate?

Becali mai asteapta astazi sa afle daca magistratii vor fi de acord cu contopirea pedepselor sau, din contra, va primi un spor de pedeapsa. Potrivit Romania Tv, cel care va judeca cererea de contopire a pedepselor este magistratul care a decis in trecut eliberarea lui Becali din arest preventiv.

Becali a anuntat ca doreste sa folosesca dreptul la ultimul cuvant si sa vorbeasca in fata judecatorului. Pana la ora 11:00, el nu fusese adus insa la tribunal. Decizia in acest caz este asteptata in jurul orei 13:00.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii.

Alaturi de acesta au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

In 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Becali ramane inchisoare, #Becali ani inchisoare contopire pedepse, #Becali intrerupere pedeapsa decizie , #inchisoare
Comentarii