Becali, interviu in presa britanica: Dumnezeu l-a ales pe Trump sa anuleze Apocalipsa. Sunt cel mai bogat om in viata

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 17:09
8032 citiri
Becali, interviu in presa britanica: Dumnezeu l-a ales pe Trump sa anuleze Apocalipsa. Sunt cel mai bogat om in viata
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Gigi Becali a oferit un interviu in presa britanica sportiva, insa, pe langa problemele legate de Steaua, el a povestit si despre perioada petrecuta in inchisoare, filosofia sa in legatura cu femeile si a impartasit si secretul care l-a ajutat sa fie "cel mai bogat om in viata".

Becali nu s-a sfiit nici sa-si arate simpatia fata de politicile promovate de Donald Trump, condiderand ca presedintele SUA a fost ales de Dumnezeu sa salveze lumea de Apocalipsa.

Publicatia World Soccer il prezinta ca "fostul cioban care si-a facut averea din imobiliare dupa caderea comunismului, dupa care a cumparat Steaua in 2003, ceea ce i-a permis sa isi desfasoare public viziunile ultranationaliste, misogine si homofobe". Britanicii amintesc si ca Becali a fost deputat si europarlamentar si ca a candidat, fara succes, la prezidentialele din Romania, dar si de cei doi ani petrecuti in inchisoare pentru coruptie.

"Cunoscut pentru gura sa sloboda, sunt unii care spun ca Becali a fost Donald Trump inainte ca Donald Trump sa fie Donald Trump", glumesc jurnalistii britanici.

Si comparatia nu este una intamplatoare, avand in vedere ca Becali se declara mare admirator al lui Trump si al politicilor sale.

"Noua, romanilor, ne plac politicile lui Trump. Nationalism, religie, anti-globalizare. Ma refer la mine acum. Majoritatea politicienilor au vrut ca Hillary Clinton sa fie presedintele SUA pentru ca ea sustine o politica a globalizarii, neomarxista. Am spus si cand Trump a candidat ca daca va deveni presedinte, Dumnezeu va anula Apocalipsa. Poate ca liderii lumii au realizat ca lumea nu se indreapta in directia corecta si i-au permis lui Trump sa fie presedinte", a declarat Becali in interviul publicat in editia tiparita a World Soccer.

Intrebat daca el considera ca se aseamana cu Trump, fostul parlamentar a spus ca unii asa sustin, dar modestia nu-i permite sa faca o asemenea comparatie.

"Analistii politici din Romania spun ca sunt Donald Trump de Romania. Dar e o comparatie prea mare ca sa pot sa ma pronunt. E prea mare pentru ca asa imi spune bunul simt. Ce face Trump acum e un stalp in salvarea lumii. Nu pot sa ma compar cu ce face el. Nu e un inger, nu e un sfant, dar Dumnezeu a ales ca, prin el, sa anuleze Apocalipsa.

Privind lucrurile asa, eu sunt multumit de ce sunt, nu trebuie sa ma compar cu altcineva. Daca sunt invidios pe cineva, sunt invidios pe vietile calugarilor si sfintilor Bisericii Ortodoxe. In afara de calugari si sfinti n-as vrea sa traiesc viata altui om", le-a explicat Becali britanicilor.

El le-a mai povestit jurnalistilor de la World Soccer ca a fost "un lider in inchisoare", pentru ca "un om care e nascut lider" conduce oriunde: "Eram Becali in inchisoare. Oamenii trebuiau sa respecte asta". El a spus insa ca, desi conditiile din penitenciarele romanesti sunt proaste, pentru el nu a fost asa pentru ca era un fost deputat si europarlamentar.

Becali a mai spus si ca a fost la protestele impotriva Ordonantei 13, "pentru ca erau aproape de palatul" sau si pentru ca a vrut sa arate ca este iubit de oameni: "Cred ca sunt singura persoana publica ce a putut merge acolo fara bodyguarzi".

La remarca britanicilor ca totusi unii sustin ca Becali este tocmai intruchiparea coruptiei, latifundiarul a raspuns in stilu-i caracteristic.

"Nu-mi pasa de mine. Sunt cel mai bogat om in viata pentru ca nu am nevoie de mai mult decat am deja. Asta spun sfintii. Nu am nevoie de nimic pentru mine. Dar dragostea nu ma lasa sa stau linistit. Dragostea nu ma lasa sa fiu introvertit. Tot ce fac e pentru oameni. Nu sunt interesat de putere. Daca puterea ma intereseaza e doar ca sa ii ajut pe cei slabi", a mai spus Becali.

El nu a dat inapoi nici cand britanicii l-au intrebat de declaratiile sale controversate la adresa femeilor. Intrebat daca femeile si barbatii sunt egali, el a raspuns razand.

"Daca o femeie e pe primul loc, nu poti fi sigur de succes. Nu e discriminare, e ce ne invata Biblia. O femeie nu poate ridica la fel de mult ca un barbat. Femeile nu ar trebui expuse la ce sunt expusi barbatii. Poate fi chirurg, lider, soldat, general. Femeia poate sa faca orice foarte bine, dar e un lucru pe care nu-l poate face: sa fie pe primul loc. Decizia nu poate fi a ei pentru ca barbatul este capul femeii, asa cum Hristos este capul Bisericii. Cred ca femeile muncesc mai mult decat barbatii, sunt mai atente la detalii. Dar nu poate fi numarul unu", si-a expus Becali filosofia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali Trump ales Dumnezeu Apocalipsa, #Becali interviu britanici World Soccer , #condamnat