Traian Basescu i-a propus lui Iohannis doi premieri: Mizez pe toate partidele de opozitie

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 16:15
4493 citiri
Traian Basescu i-a propus lui Iohannis doi premieri: Mizez pe toate partidele de opozitie
Foto: Facebook/Partidul MIscarea Populara

PMP s-a prezentat la consultarile de azi cu presedintele Klaus Iohannis in vederea desemnarii unui nou premier cu doua propuneri: Siegfried Muresan si Eugen Tomac.

Traian Basescu a declarat ca daca prima varianta va fi respinsa de Parlament, a doua sigur va trece.

"Am facut doua propuneri de premier, una pentru primul Guvern si a doua daca primul nu va trece la vot. Prima propunere este Siegfried Muresan, care spre deosebire de doamna nominalizata, de la Videle, care are doua mandate si nu s-a auzit de domnia sa prin Parlamentul European, Siegfried Muresan a fost negociatorul PE pentru proiectul de buget al UE din anul 2018. In ceea ce priveste limbile straine vorbeste vreo patru. Daca domnul presedinte are timp sa ii compare cei doi il va alege pe Siegfried.

Pentru al doilea Guvern, domnul presedinte poate sa tina cont ca suntem in anul Unirii, si atunci am venit cu o propunere de politician foarte bine conturat din punct de vedere al unionismului, Eugen Tomac", a declarat Traian Basescu la finalul discutiilor cu seful statului.

Urmareste, in format LIVE TEXT, cum decurg consultarile dintre presedintele Klaus Iohannis si partidele parlamentare pentru desemnarea unui noi premier

Liderul PMP a mai spus ca mizeaza pe toate partidele de opozitie.

"Mizez pe toate partidele de opozitie, minoritatile, nu exclud posibilitatea ca mare parte din nemultumitii de Daddy sa aiba alte optiuni de vot la a doua incercare de formare a Guvernului. Parlamentul nu va risca sa pice doua guverne. Cine nu vrea sa vada ca in PSD au aparut fisuri, e copil", a mai spus Basescu.

El a criticat apoi Guvernul PSD-ALDE, precizand ca, din punct de vedere economic, guvernarea a fost catastrofala.

"Am adus argumente de ce guvernarea PSD este catastrofala si nu trebuie sa mai continue si aceste elemente sunt urmatoarele: partid instabil, incapabil sa asigure stabilitatea guvernarii. In al doilea rand, rezultatele economice: tara are un deficit de 3% din PIB in conditiile in care are o crestere economica de 7%. Asta inseamna proasta administrare. Nu se poate sa ai crestere economica 7% si deficit 3%.

Au fost politici care au generat inflatie si cresterea dobanzilor la credite, ceea ce afecteaza consistent economia. Banii pe care i-a dat PSD la pensii, la ajutoare sociale, la salarii, au fost mancati din punct de vedere al puterii de cumparare de inflatie, de cresterea costului la imprumuturi si vor continua sa fie diminuati de inflatia care va mai avea un puseu la incepul lui 2018", a incheiat Basescu.

Marti la pranz, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a decis sa il numeasca premier interimar pe ministrul Apararii, Mihai Fifor, si ca va convoca partidele parlamentare la consultari cat mai repede, pentru desemnarea unui nou premier si scurtarea perioadei de incertitudine politica.

Social democratii au decis, marti, in sedinta CEx, sa il desemneze drept candidat al PSD la functia de premier europarlamentarul Viorica Dancila, si ea o apropiata din Teleorman a lui Liviu Dragnea, la fel ca si Carmen Dan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#consultari Klaus Iohannis premier, #Siegfried Muresan premier, #Eugen Tomac premier , #presedinte
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
USR ...exclus olimpic mate ...propune eventual un securist
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5