Ponta si-a dat demisia de ziua lui Basescu: Un cadou facut poporului roman (Video)

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 11:50
9043 citiri
Ponta si-a dat demisia de ziua lui Basescu: Un cadou facut poporului roman (Video)
Foto: Arhiva (B1 TV)

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat miercuri, dupa ce Victor Ponta a anuntat ca demisioneaza, ca acest lucru trebuia sa se intample demult si ca decizia premierului este un cadou facut poporului roman, care, iesind in strada, a demonstrat ca este un "popor viu".

Traian Basescu a declarat intr-o interventie telefonica la B1 TV ca Victor Ponta a facut ce trebuia sa faca de mult timp, dupa scandalul de plagiat sau dupa ce s-a inceput urmarirea penala.

"Trebuia sa demisioneze demult, a intarziat foarte mult. Motivatia nu este istoria, ci prezentul, cresterea tensiunii sociale", a afirmat fostul presedinte.

Dragnea anunta demisia lui Ponta: Nu se mai poate face politica asa, rupti de societate!

Romania in strada - Ponta demisioneaza: Sper ca asta sa satisfaca asteptarile protestatarilor - LIVE

Liderul Miscarii Populare a afirmat ca o singura institutie, cum e DNA, nu va reusi sa elimine coruptia din toata tara, pentru ca "problema este deficitul cultural pe care noi il avem".

"Aici e o chestiune de educatie si pe asta trebuie sa mergem. Noi avem o chestiune culturala pe care trebuie sa o eliminam. De regula, cei care fac propuneri de coruptie la nivel inalt sunt de multe ori chiar oamenii de afaceri. Trebuie privite lucrurile corect", a mai declarat liderul MP.

Intrebat ce crede ca urmeaza si cine ar putea fi noul premier, Traian Basescu a spus: "Daca as fi presedinte, as nominaliza un premier care as crede ca ar face fata situatiei la zi, nu as astepta negocierile cu partidele".

"As merge pe un premier pe care mi l-as asuma (...) As avea mai multe solutii, dar nu vreau sa le fac public. E o chestiune de responsabilitate maxima si problema unui premier nu e doar problema strazii. El trebuie sa isi asume noul Cod Fiscal, pomenile anuntate de Ponta ca intra in vigoare la 1 decembrie, nerespectarea tratatului fiscal. Sunt infinit mai multe decat strada.

Responsabilitatea presedintelui e sa nu desemneze un premier asupra caruia sunt suspiciuni de coruptie sau ceva de genul asta", a subliniat Traian Basescu.

Raspunzand unei intrebari, acesta a reamintit ca presedintele Iohannis "are un angajament pentru desemnarea lui Catalin Predoiu" ca premier, in cazul in care Guvernul Ponta cade, asa ca acesta "va trebui sa intre intr-un proces de negociere".

"Daca as lucra la constructia unui nou Cabinet, as face-o foarte tacut (...) E un angajament public, ramane de vazut cum va trece peste acest aspect, daca va fi obligat sa treaca", a spus Traian Basescu, referindu-se la alegerea unui alt premier decat Catalin Predoiu.

"Gabriel Oprea nu mai e un 'man player', e un om care nu trebuie sa mai apara in cabinet", a mai declarat Traian Basescu.

Ponta si-a dat demisia UNPR: Decizia a fost luata cu Oprea. Niciun cuvant despre Piedone

Intrebat daca s-a incheiat cariera politica a lui Victor Ponta, Traian Basescu a raspuns: "Nu, daca va merge in instanta si va castiga procesul, nu cred ca s-a incheiat. Daca il va pierde, s-a incheiat".

Pentru ca astazi este ziua sa de nastere, Traian Basescu a fost intrebat daca se bucura de acest cadou neasteptat, cunoscuta fiind adversitatea celor doi politicieni.

"Este un mare cadou pentru romani si ma bucur ca a coincis cu ziua mea (...) El trebuia sa faca asta demult", a afirmat inca o data fostul presedinte.

Cat despre protestele care au condus la caderea Guvernului, Traian Basescu a afirmat ca ele au demostrat ca "Romania are un popor viu si nu unul mort, asa cum au afirmat unii analisti".

"Poporul roman este viu si a reactionat, cum a reactionat si in timpul meu, la reducerea de salarii", a mai spus fostul presedinte al Romaniei.

La scurt timp dupa incheierea interventiei telefonice, Traian Basescu a postat pe Facebook: "Victor Ponta a facut ce trebuia sa faca. Multumesc!", trimitere la faptul ca fostul presedinte al Romaniei astazi implineste 64 de ani.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Basescu demisie Ponta, #Ponta demisionat , #Victor Ponta
Comentarii