Basescu, lasat fara avion de Ponta: Oricand poate fi un dezastru, ce fac, astept 8 ore?

Vineri, 15 Martie 2013, ora 16:27
10606 citiri
Basescu, lasat fara avion de Ponta: Oricand poate fi un dezastru, ce fac, astept 8 ore?
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca prerogativele functiei sale impun sa aiba un avion la dispozitie pentru deplasarile in strainatate. "Oricand poate fi un dezastru, presedintele trebuie sa fie in masura sa plece imediat spre tara", a explicat seful statului.

"Mi s-a parut atat de necinstit, se spunea ca se cheltuie 7 milioane de euro ca sa mearga presedintele cu avionul. E o minciuna, atat costa intretinerea lui, indiferent ce faci cu el. Probabil va trebuie sa luam un charter de la Lufthansa sau de la un alt privat. Acel avion statea in hangar cu aceste costuri, din lipsa deciziei de a fi vandut. Faptul ca atunci cand aveam deplasari il inchiria Presedintia, ii mai aducea un ban", a explicat presedintele la Bruxelles.

El a adaugat ca un sef de stat trebuie sa aiba tot timpul la dispozitie un mijloc de transport rapid, in cazul in care se intampla "un dezastru" in tara.

"In timp ce sunt la un Consiliu European, in Romania, Doamne-fereste, apare un dezastru. Eu ce fac, astept cursa Tarom de la nu stiu ce ora? Sunt in imposibilitatea de a veni imediat in tara.

Un presedinte trebuie sa aiba comunicatiile pe avion, orice se poate intampla, Presedintele trebuie sa fie in masura sa plece imediat spre tara, daca apare un dezsatru.

Nu le pot spune romanilor, stiti n-am putut sa vin sa institui starea de urgenta, sa dau Armatei dispozitii, pentru ca n-am avut avion decat peste 8 ore", a subliniat presedintele.

Fenechiu: Conducerea TAROM va decide situatia avionului prezidential (Video)

Traian Basescu a plecat joi la Bruxelles cu un avion de linie. Recent, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, opina ca una dintre masurile de reducere a pierderilor de la compania TAROM ar putea fi vanzarea aeronavei Airbus A310 pe care o foloseste presedintele Traian Basescu.

"Sper din toata inima sa reusim sa reducem pierderile, pentru ca, in prezent, TAROM pierde 50 de milioane de euro pe an. Unul dintre modurile in care vrem sa reducem pierderile, de exemplu, este sa vindem avionul prezidential, care costa sapte milioane dolari pe an numai pentru intretinere", explica Fenechiu.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Traian Basescu avion, #Fenechiu avion prezidential, #Ponta avion Basescu , #presedinte