Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Basescu avertizeaza: Categoric, trebuie sa uitam de Schengen. Zgonea, un smenar - Sa demisioneze!

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 20:36
3663 citiri
Basescu avertizeaza: Categoric, trebuie sa uitam de Schengen. Zgonea, un smenar - Sa demisioneze!

Presedintele Traian Basescu a comentat, miercuri seara, reactiile venite din plan extern privind modificarile Codului Penal, cerand in acest sens demisia presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Eu am incercat sa previn aceasta reactie, am avut si o discutie telefonica cu dl Zgonea, am trimis si o scrisoare, lucrurile nu au fost intelese si am estimat acest tip de reactie. Din pacate, nu are efecte asupra celor ce ne-au pus in aceasta situatie, tot romanii vor suferi", a avertizat Basescu, invitat la B1 Tv.

Basescu a subliniaza ca, "in mod categoric, trebuie sa uitam de Schengen, pentru ca va fi un raport MCV foarte prost".

"Cu astfel de etichete, o tara nu poate avansa in credibilitate in UE. Oamenii astia au facut un mare rau Romaniei. Dincolo de actiunea parlamentarului de rand, au fost trei mari responsabili: Ponta, care a avut o presiune enorma de la baronimea locala sa amputeze ANI si DNA ca institutii care pot sa-i prinda, Antonescu - acelasi tip de presiune si un om care s-a comportat - ma scuzati - ca un smenar, iar acesta este Zgonea", a adaugat Basescu.

Si Ambasada Marii Britanii e ingrijorata de modificarile la Codul Penal: Parlamentul sa sprijine anticoruptia

Seful statului a mai acuzat ca Zgonea a manipulat votarea a doua legi care nu erau pe ordinea de zi si care nu aveau aviz CSM.

"Stiti cate legi s-au votat legat de Codul Penal? Doua - o lege pentru mutilarea articolului 253 din Codul penal si alta care afecteaza vreo 12 articole din Codul Penal vechi si nou. Zgonea a manipulat votarea a doua legi care nu erau pe ordinea de zi si care nu aveau aviz CSM, desi vizau institutii parte a sistemului de justitie. Eu cred ca Zgonea ar trebui sa demisioneze", a mai spus Basescu.

Ingrijorare si la Ambasada Germaniei din cauza Codului Penal: Fara presiune politica

Acesta a amintit de celebra numaratoare a fostului presedinte de la Camera Deputatilor.

"Aduceti-va aminte ce s-a facut cu Anastase, cand ea nu avea atributiuni sa numere, ci secretarul Camerei. Legea sa a fost corectata, retrimisa de mine. Acest om a pus Romania intr-o situatie ingrozitoare. Sigur, voi aplica toate procedurile constitutionale pentru a impiedica aceste modificari.

Ma uit insa la cata iresponsabilitate si minciuna se propaga in spatiul public. Ponta se face ca sta pitit, ca si cum se poate lua decizia ca o majoritate sa modifice Codul penal, fara ca liderul sa stie. Antonescu bate campii, spunand ca nu sunt functionari publici senatorii, deputatii, primarii. Vreau sa vedeti cat de perfid e facuta modificarea la art. 253 din Codul Penal. Este o lege votata ieri, care vizeaza strict Codul Penal in vigoare, cel care va intra in vigoare si mai e o lege, pentru modificarea art. 253 din Codul Penal. E un singur articol scris cu o perfidie incredibila", a mai spus Basescu.

Parlamentarii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor au introdus, marti, cateva amendamente la Codul Penal care ii scot din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, pe parlamentari si profesiile liberale. Astfel, ei nu vor mai putea fi cercetati de Agentia Nationala de Integritate.

Reactia DNA la superimunitate: Parlamentarii judecati pentru coruptie ar putea fi achitati. Condamnatii - eliberati

Marti seara, presedintele Traian Basescu a acuzat Parlamentul ca si-a construit o superimunitate, aruncand Romania cu 10 ani inapoi.

Ulterior, Ambasada Olandei la Bucuresti a anuntat ca urmareste cu ingrijorare modificarile aduse Codului Penal de parlamentarii romani. Reactii similare au avut Comisia Europeana, si ambasadele Germaniei, SUA si Marii Britanii.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Basescu demisie Zgonea, #Basescu Schengen cod penal , #presedinte