Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Barack Obama > Iran
A   A   A

Apare oportunitatea unui atac al SUA impotriva Iranului?

Apare oportunitatea unui atac al SUA impotriva Iranului?
Foto: Times of Israel
In timpul vizitei de luna viitoare a presedintelui american Barack Obama in Israel, acesta l-ar putea informa pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu ca "o fereastra de oportunitate" pentru un atac militar asupra Iranului se deschide in luna iunie.

Obama ar putea veni cu acest mesaj, daca eforturile diplomatice si sanctiunile contra Iranului nu dau roade, scrie Times of Israel.

Israelul ar trebui "sa stea cuminte" si sa lase Washingtonul sa intre in scena, chiar daca asta ar insemna ca Israelul sa stea pe margine in timpul unei operatiuni militare a Statelor Unite, informeaza Canalul 10 de televiziune din Israel.

Lui Netanyahu i se va cere sa se abtina de la orice actiune militara si sa pastreze o atitudine moderata, evitand chiar mentionarea unui eventual atac asupra Iranului, spune sursa citata, potrivit unor oficiali anonimi.
La Londra, secretarul de Stat, John Kerry, a precizat ca un Iran dotat cu arme nucleare este "pur si simplu de neacceptat" si a avertizat ca limita de timp pentru o solutie diplomatica s-a scurs.

"Asa cum am precizat in mod repetat, fereastra pentru o solutie diplomatica nu poate ramane deschisa la nesfarsit", a declarat Kelly.

"Suntem pregatiti sa negociem cu buna-credinta si respect reciproc, intr-un efort de a evita orice consecinte teribile care ar putea urma esecului. Alegerea este cu adevarat in mainile iranienilor. Si speram ca ei vor face alegerea corecta", a spus Kerry.

O noua runda de convorbiri diplomatice la nivel inalt a fost stabilita sa inceapa marti in Kazahstan, in problema iraniana.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 07:37
 Colaborator:George Titus Albulescu

 Articol citit de 2115 ori

Citeste si: