Vom putea scoate bani cu cardul si de la magazinele cu POS

Marti, 10 Mai 2016, ora 16:21
4456 citiri
Vom putea scoate bani cu cardul si de la magazinele cu POS
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei care doresc vor putea scoate bani de pe card si de la magazinele cu POS.

Acestea vor fi obligate sa elibereze numerar in valoare de maximum 200 de lei persoanelor care solicita acest lucru, pentru a compensa lipsa bancomatelor, potrivit unui proiect adoptat, marti, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Proiectul a fost initiat de catre social-democratul Ioan Chelaru si contrasemnat de alti 31 de parlamentari PSD, PNL si UDMR, transmite News.ro.

Acesta prevede ca operatorii economici care permit plata cu cardul vor trebui sa elibereze, la cerere, bani in limita a 200 de lei, sub forma de "avans de numerar".

"Operatorii economici, persoane juridice, care accepta ca mijloc de plata cardurile de debit si cardurile de credit pot acorda, la cererea clientului, avansuri de numerar la terminalele de plata, indiferent daca acesta achizitioneaza sau nu bunuri sau servicii", potrivit legii.

Avansul va fi evidentiat distinct pe bonul fiscal si nu poate depasi suma de 200 de lei. In cazul in care in casa de marcat nu exista suficienti bani, operatorul economic va fi obligat sa elibereze maximum disponibil.

Potrivit initiatorilor, prevederea va fi de folos mai ales in mediul rural sau in localitatile mici, unde nu exista bancomate.

"O situatie paradoxala se poate intalni in multe localitati rurale sau urbane mici din Romania, unde din ratiuni economice bancile refuza sa amplaseze terminale ATM. In aceste conditii, avansul de numerar prin terminalul POS aflat la comerciantii din localitate poate reprezenta o solutie pentru persoanele carora li se vireaza drepturile banesti pe carduri bancare", se arata in expunerea de motive care insoteste actul legislativ.

Legea urmeaza sa mearga la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#magazine POS numerar, #magazine POS eliberare numerar , #card