Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Bani > ROBOR
A   A   A

OTP Bank: ROBOR-ul ar putea scadea la 3,1% pana la sfarsitul anului

OTP Bank: ROBOR-ul ar putea scadea la 3,1% pana la sfarsitul anului
Foto: Arhiva Ziare.com
ROBOR-ul la trei luni ar putea scadea spre finalul anului la 3,1%, dar, pe termen lung, trendul este de crestere, putand ajunge la 3,5% - 3,6% anul viitor si spre 4% in 2020, sustine Csaba Balint, analist macroeconomic la OTP Bank Romania.

"ROBOR-ul a crescut foarte mult din mai multe motive: lichiditatea a disparut, conditiile externe s-au inrautatit, de aceea ne asteptam sa vedem pe termen scurt corectii. Putem sa vedem scaderi. Pentru decembrie, avand in vedere ca statul cheltuieste mai mult, s-ar putea ca ROBOR-ul la trei luni sa scada la 3,1%", a spus Csaba Balint, la o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, in general, daca ne uitam la ce se intampla in zona euro si in Statele Unite, trendul este de crestere, chiar daca nu in ritmul vazut pana acum.
Pe anul viitor, analistii bancii se asteapta ca dobanda de politica monetara sa ajunga la 3,25%, iar ROBOR-ul sa se situeze la 3,5% sau 3,6%.

In 2020 ar putea urma o noua crestere, iar in cazul in care inflatia se va stabili in jur de 3% ROBOR-ul ar putea fi aproape 4%.

Citeste si: Vicele BNR: ROBOR e acolo unde ar trebui sa fie. 60% dintre contractele de credit sunt afectate
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 12 Iulie 2018, ora 13:04

 Articol citit de 794 ori

Citeste si: