Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Bani > imprumut
A   A   A

Guvernul a imprumutat deja 80% din ceea ce a anuntat pentru tot anul

Guvernul a imprumutat deja 80% din ceea ce a anuntat pentru tot anul
Foto: Arhiva Ziare.com
Statul roman a imprumut deja in primele opt luni ale anului 58,3 miliarde de lei, peste 80% din aproximativ 72 miliarde de lei, care reprezinta suma propusa pentru tot anul.

Astfel, Guvernul a imprumuat in august inca 3,86 miliarde de lei, ajungand in 2019 la 58,3 miliarde de lei, arata Profit.ro.

Totusi, fata de luna iulie, in august imprumutul a fost mai mic. Atunci suma a fost de 14,2 miliarde de lei, incluzand fonduri atrase prin vanzarea de obligatiuni in valoare de 2 miliarde de euro pe pietele externe la inceputul lunii, cat si imprumuturi luate de la banci si investitori de pe piata interna, in total 4,72 miliarde de lei, potrivit calculelor sursei citate.

In aceste conditii, statul mai poate imprumuta pana in decembrie doar 14 miliarde de lei. Daca se va mentine ritmul din august, acest lucru ar fi posibil.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cam doua treimi din aceste sume merg catre plata unor datorii mai vechi si care au ajuns la scadenta. In acest fel, datoria veche este refinantata, iar acest lucru reprezinta o practica obisnuita a statelor.
Facebook ShareTweet
 Joi, 29 August 2019, ora 11:12

 Articol citit de 2044 ori

Citeste si: