Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Euro atinge un nou nivel record. A trecut de 4,81 lei

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 13:24
8031 citiri
Euro atinge un nou nivel record. A trecut de 4,81 lei
Foto: Ziare.com

Dupa doua zile de scadere usoara, euro a atins vineri un nou nivel record fata de moneda nationala.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat azi un curs de referinta de 4,8127 lei/euro, in crestere cu 0,12% fata de valoarea atinsa joi. Acesta este cel mai mare nivel anuntat vreodata de BNR.

In schimb, dolarul american a scazut de la 4,3926 lei la 4,3601 lei.

A scazut si lira sterlina, de la 5,6544 lei, valoare inregistrata joi, la 5,6207 lei.

Francul elvetian, in schimb, a crescut. Daca joi BNR anunta un curs valutar de 4,5223 lei, vineri cotatia este de 4,5243 lei.

Pretul gramului de aur a scazut de la 232,5829 lei la 228,5606 lei. Amintim ca luni a inregistrat o valoare record, de 240,4606 de lei.

Analistii CFA Romania au estimat ca leul se va deprecia in urmatoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuala. Astfel, 85% dintre ei estimeaza, pentru orizontul de 6 luni, un curs valutar de 4,8345 lei/euro, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8931 lei/euro.

PNL da insa asigurari, zilele trecute, ca aceasta depreciere a leului nu este cauzata de situatia politica in care ne aflam.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat ca toate monedele din tarile din jurul Romaniei s-au depreciat, ceea ce a dus si la scaderea leului comparativ cu euro.

"Toate analizele de la BNR si Ministerul de Finante ne arata ca deprecierea este generata de o depreciere a monedelor si in tarile din jurul tarii noastre, nu este rezultatul perceptiei referitoare la mersul si directia economiei romanesti si ca nu exista o legatura directa intre situatia politica din momentul de fata si forta monedei nationale", a precizat Raluca Turcan, intr-o conferinta de presa.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#record euro leu, #curs valutar vineri , #curs valutar