Dublarea alocatiilor nu se poate face imediat. Iohannis promite ca in cateva luni

Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 16:31
6332 citiri
Dublarea alocatiilor nu se poate face imediat. Iohannis promite ca in cateva luni
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat astazi ce se intampla cu dublarea alocatiilor, lege pe care a promulgat-o, insa masura pe care Guvernul are de gand sa o amane.

"Guvernul isi face ultimele calcule. Si eu, si Guvernul ne dorim cresterea alocatiilor pentru copii. Partea mea a fost de a analiza legea si de a decide promulgarea sau nepromulgarea. Legea este in regula, de aceea, am promulgat-o.

Guvernul isi doreste majorarea alocatiilor, insa problema care trebuie acum rezolvata este una care tine de bugetul national, care a fost aprobat inainte sa se aprobe aceasta lege care mareste alocatiile si sunt convins ca Guvernul va gasi solutia cea mai buna. Probabil nu se poate aplica imediat", a explicat seful statului.

"In cateva luni, Guvernul va gasi resursele", a promis Iohannis, care a subliniat ca si el, si Executivul isi doresc sa gaseasca aceste resurse necesare pentru majorarea alocatiilor.

Cat despre varianta de a obtine acesti bani prin eliminarea pensiilor speciale, presedintele a precizat ca aceasta masura ar aduce bani la buget, insa decizia e la Guvern.

"Cu siguranta, daca se taie pensiile speciale, atunci apare un disponibil bugetar care poate fi, de exemplu, folosit pentru alocatii. Este un calcul pe care trebuie sa il faca Guvernul si ii las pe dumnealor sa vina cu aceste precizari", a conchis presedintele.

Executivul ar putea adopta, in sedinta de joi, ordonanta de urgenta care va amana termenul intrarii in vigoare a legii privind dublarea alocatiilor pentru copii.

Citeste detalii despre majorarea alocatiilor:

B.B.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Iohannis alocatii dublate copii , #alocatii copii