Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
< Inapoi la stire
A   A   A
N-ai incredere in platile online, prin telefon sau contactless? Afla adevarul despre acestea
Joi, 12 Septembrie 2019, ora 09:13
Romania se afla pe ultimele locuri in Europa cand vine vorba de platile online si prin telefon, ba chiar si la capitolul platilor contactless. Una dintre principalele cauze este teama ca aceste...
12.09.2019, 19:41 -ibn69 :Stan Patitul
Am intrat pe un site, gofind parca, si am fost inselat si de site si de banca mea BRD, adica am crezut ca platesc doar 0,50 euro dar a doua zi mi-a luat si 40 euro fara ca banca sa ma intrebe prin sms.
1. Am fos la banca si le-am facut scandal
2. mi-am schimbat cardul
3 nu mai fac plati online cu cardul decat prin MyBRDNet
Arivederci
12.09.2019, 09:11 -floare albastra :eu platesc de multi ani cu cardul fara nici o problema
Am inceput sa platesc cu cardul cand am aflat aceste "secrete": E ON myline, Electrica Furnizare-oficiul virtual, rds rcs contul meu digi, telekom.ro (fostul romtelecomera muuuult mai bun) etc. Cereti bancii info sms costa 5 lei/luna la banca mea si primiti mesaj dupa fiecare plata efectuata si banii ramasi in card.
12.09.2019, 20:36 -Ambigua :Cu 2,5 lei poti avea internet banking...
...si poti consulta la orice ora din zi sau noapte, de pe PC, laptop, tableta sa telefon, soldul, extrasul de cont, cu toate miscarile din cont, pe orice perioada doresti. Chiar nu te poate nimeni fura, daca periodic verifici contul sau dupa fiecare tranzactie. Si asa se poate.
11.09.2019, 14:19 -Reginald :Uite care e cauza
Nu neincrederea. Ci o uriasa inertie, de proportii paralizante de care sufera o imensa masa de compatrioti de-ai nostri. S-au obisnuit cu bani gheata si asa le place.Unii nu-si vor reveni decit dupa reincarnare.
12.09.2019, 10:05 -Puidedac :De unde ai
apărut și tu? Romanii nu prea-s obișnuiți cu creaturi, care se dau deștepte și inteligente, fără să spună nimic. Tu ai citit articolul? Ai reținut că " o persoana care nu știe codul PIN nu poate face decat un număr limitat de plăți contactless.", te-ai uitat și peste comentariul de deasupra ta? Dacă nu, atunci ești superficial, dacă da, atunci bați campii cu "uriașă inerție, de proporții paralizante", fără posibilitatea de a-ți găsi calea nici după "reincarnare"
12.09.2019, 13:05 -Reginald :N-ai absolut nicio logica
Pai care e subiectul articolului? Presupunerea ca romanii n-au incredere in siguranta platilor cu cardul si de aceea nu platesc cu ele.Iar teoria mea care e? Ca incredere ar avea dar s-au obisnuit cu banii gheata si de aia platesc asa. Dupa care vii tu si confirmi teoria mea ca incredere ar trebui sa aiba fiindca platile contactless fara PIN sunt limitate si deci confera siguranta. Dar in fraza urmatoare ma dezaprobi si dai exemplu de plata nesigura , cea de la Brasov cu cardul de credit . Pai hotaraste-te, ori ma aprobi, ori ma dezaprobi. Intre altele se vede de la o posta ca tu nu platesti cu card contactless. Fiindca daca ai plati ai sti ca deocamdata platile contactless fara introducerea PIN-ului sunt nelimitate. Abia din 14 septembrie se va implementa o directiva europeana si se va institutionaliza plata contactless fara PIN limitata la 5 plati. Dupa 5 plati, la a 6-a se cere PIN-ul. Ai luat de bun ce spun " expertii" aia bancari , care si aia sunt pe dinafara . Alt exemplu de incompetenta pe care-l etalezi este ca-mi reprosezi ca n-am citi comentariul de deasupra mea. Pai cum sa-l citesc daca el nu exista pe site atunci cind am facut eu comentariul meu? Moderatorii asteapta sa se scrie mai multe comentarii inainte de a le aproba iar cind le aproba apar toate simultan pe site. Asa ca fii mai rezervat in exprimare cind te stii cu atitea bube-n cap.
11.09.2019, 13:35 -medgidnicolai :nu aveti incredere
in urma cu 3 zile un amic s-a trezit cu 3200 lei disparuti de pe un mastercard de credit de la o banca. functionara l-a informat ca cineva a facut plata cu cardul lui la un magazin de confectii din brasov. in conduiitiile in care cardul s-a aflat numai asupra lui. iar in brasov nu are rude. a depus o cerere la banca si acum astepta sa-i fie restituiti banii.
12.09.2019, 13:20 -Reginald :Am mai auzit de asemenea fraude
Dar in toate cazurile era vorba de carduri de credit, nu de carduri de debit, cum au majoritatea lefegiilor. De ce sunt clonate cu precadere cardurile de credit eu asa cam banui dar nu vreau sa ma erijez in expert fiindca nu am asa ceva. Persoana pagubita s-ar fi putut proteja daca prin internet banking ar fi stabilit o suma mica ce poate fi platita zilnic cu cardul respectiv la un POS. Sa zicem, 500 de lei, pentru cosnita. Cind stie ca are de facut o plata mai mare, seteaza temporar o suma mai mare dar apoi revine la 500 de lei.E un oarecare deranj dar limiteaza jaful.
Versiuni: mobil  /  Web  /  Smartphone
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor