Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
71 / 87 stiri
<>
A   A   A

Bancnote false in valoare de 28 de milioane de euro, produse si in Romania, au fost confiscate in Italia

Bancnote false in valoare de 28 de milioane de euro, produse si in Romania, au fost confiscate in Italia
Foto: Arhiva Ziare.com
Autoritatile italiene au confiscat peste 900.000 de bancnote euro false, cu valoarea echivalenta de 28 de milioane de euro, produse in imprimerii clandestine din Italia si Romania, in investigatie fiind arestati preventiv 13 suspecti.
Activitatile de verificare si supraveghere, efectuate de Procuratura din Napoli si de Directia regionala antimafia, au inceput in anul 2012, finalizandu-se luni printr-o operatiune care a permis identificarea membrilor unui grup infractional care avea puncte de lucru in regiunea italiana Campania si in Romania.

Gruparea infractionala era specializata in tiparirea de bancnote false si in distribuirea acestora in Italia si in alte state ale Uniunii Europene, informeaza publicatia Il Mattino.

In cursul operatiunii, au fost depistate trei imprimerii clandestine de bancnote, inclusiv una in Romania. Autoritatile au confiscat peste 28 de milioane de euro in bancnote false - respectiv 939.775 de bancnote contrafacute de 10, 20 si 50 de euro.

Te-au prins ofertele de Black Friday fara bani pe card? Libra Internet Bank iti ofera un credit online de pana la 20.000 de lei, cu dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

Treisprezece suspecti au fost arestati preventiv.

Conform procurorilor italieni, liderii grupului infractional sunt Giuseppe A., in varsta de 64 de ani, si Giovanni C., in varsta de 59 de ani.

Cetatenii italieni se ocupau de tiparirea bancnotelor false si in orasul Oradea. In cadrul anchetei, autoritatile italiene au colaborat cu Politia din Romania, cu Interpol si Europol.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 20:25
 Sursa:MEDIAFAX

 Articol citit de 5017 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor