Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Bani > bursa
A   A   A

Actiunile europene au ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni

Actiunile europene au ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni
Foto: Arhiva Pixabay
Actiunile celor mai mari companii europene au scazut, joi, la cel mai redus nivel din ultimele peste 20 de luni, urmand tendinta negativa a bursei de pe Wall Street, vanzarile fiind declansate de ingrijorarea provocata de cresterea randamentelor titlurilor Trezoreriei SUA.

Toate sectoarele sunt tranzactionate in scadere in Europa, iar cele mai afectate sunt titlurile companiilor din sectorul tehnologic, care au continuat declinul accentuat al actiunilor de profil din SUA, transmite Reuters.

Indicele sectorului tehnologiei din Europa .SX8P a coborat cu 2,4%, chiar daca actiunile Ingenico au avansat cu 8,5%, dupa ce Natixis a anuntat ca analizeaza o fuziune intre divizia sa de plati cu aceasta companie financiara si de plati.
Indicele pan-european STOXX 600 a scazut cu 1,4%, la cel mai redus nivel atins dupa ianuarie 2017. Toti indicii de referinta din Europa au scazut cu peste 1%.

Sectoarele considerate sigure in perioadele incerte, cum este cel al sanatatii au scazut la randul lor, dar mai putin, inregistrand performante superioare pietei.

Actiunile Bayer au urcat cu 5,6% dupa ce divizia Monsanto a obtinut dreptul, printr-o decizie preliminara in justitie, pentru un nou proces referitor la plata unor despagubiri de 250 de milioane de dolari intr-un proces din SUA legat de un pesticid.
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Octombrie 2018, ora 12:52

 Articol citit de 1461 ori

Citeste si: