A cerut Grecia ajutor financiar din partea Rusiei? Ce spune Putin

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 19:20
3074 citiri
A cerut Grecia ajutor financiar din partea Rusiei? Ce spune Putin
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Grecia nu a cerut ajutor financiar din partea Rusiei, a declarat miercuri presedintele rus Vladimir Putin, in cadrul unei conferinte de presa cu premierul grec Alexis Tsipras.

Acesta din urma se afla in vizita la Moscova, intr-un moment critic al negocierilor dintre Atena si partenerii sai europeni cu privire la datoria externa a Greciei, relateaza AFP si Reuters.

"Grecia nu ne-a adresat o cerere de ajutor financiar", a spus Putin. Liderul de la Kremlin a precizat totusi ca Rusia ar putea oferi credite pentru proiecte comune mai ample cu Grecia in viitor.

Tsipras merge in vizita la Putin: Va risca UE sa fie facuta de ras de Grecia, o tara in prag de faliment?

Putin a afirmat ca Grecia ar achita orice astfel de imprumut din profiturile obtinute din viitoarele astfel de proiecte. Presedintele rus nu a oferit mai multe detalii, dar a precizat ca a discutat in amanunt aceasta idee cu Tsipras, potrivit Reuters.

Creditorii ar avea de castigat

Liderul de la Kremlin a adaugat ca creditorii internationali ai Atenei ar avea de castigat de pe urma cooperarii dintre Rusia si Grecia.

Presedintele rus a mai declarat ca Moscova ar fi interesata sa participe la oferte de privatizare, in cazul in care Grecia va organiza astfel de licitatii, si si-a exprimat speranta ca firmele din Rusia nu vor fi dezavantajate in fata altor posibile companii.

De ce n-ar putea Vladimir Putin sa salveze Grecia

Putin a anuntat totodata ca Grecia si Rusia au adoptat un plan comun de actiune pentru 2015 si 2016, potrivit The Guardian.

"Am convenit sa acordam mai multa atentie cooperarii in privinta investitiilor. Pana acum, cifrele au fost destul de modeste la acest capitol", a spus liderul de la Kremlin.

Putin a afirmat, de asemenea, ca Grecia poate deveni un centru de distributie a energiei.

Vizita lui Tsipras la Moscova are loc cu o zi inainte de data programata pentru plata de catre Grecia a sumei de 450 de milioane de euro catre FMI, in cadrul programului de asistenta convenit.

Alexis Tsipras va ramane pana joi la Moscova, urmand sa aiba intrevederi si cu prim-ministrul rus Dmitri Medvedev si cu presedintele Dumei de Stat, Serghei Naraskin.

Premierul grec sare in apararea Moscovei: Sanctiunile impotriva Rusiei sunt un drum spre nicaieri

Pe de alta parte, ministrul rus al dezvoltarii economice, Alexei Uliukaiev, a anuntat anterior miercuri ca Rusia a elaborat mai multe propuneri care ar putea duce la ridicarea embargoului impus produselor alimentare provenite din Grecia.

Embargoul, introdus anul trecut ca raspuns la sanctiunile occidentale impuse Moscovei pentru rolul sau in criza din Ucraina, a restrictionat accesul producatorilor europeni de alimente pe piata din Rusia.

"Vom discuta in detaliu aceasta chestiune maine (joi) la reuniunea premierului Dmitri Medvedev cu omologul sau grec Alexis Tsipras la care voi participa si eu. Am pregatit mai multe propuneri referitoare la embargou si le vom discuta", a spus Uliukaiev, potrivit AFP.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#Grecia Rusia, #Grecia Rusia ajutor financiar, #Tsipras Putin , #imprumut