Zece echipamente utile si necesare pentru un service auto

Advertorial
Luni, 02 Decembrie 2019, ora 12:50
33605 citiri
Zece echipamente utile si necesare pentru un service auto
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Fie ca esti la inceput cu acest tip de business ori planuiesti sa te apuci serios de reparat masini, este nevoie sa stii care sunt echipamentele care nu ar trebui sa lipseasca din niciun service auto. Noi ne-am gandit sa iti aratam astazi care sunt cele mai bune scule service auto.

Fiecare service auto are nevoie de o serie de echipamente versatile, calitative si rezistente pentru tot felul de operatiuni. Trebuie sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie pentru a rezolva orice problema a autovehiculelor, asa ca iata lista cu echipamentele necesare pentru orice service auto:

1. Elevator sau platforma hidraulica

Una dintre cele mai importante achizitii. Vei putea onora multe joburi cu o astfel de platforma precum, schimbarea rotilor a uleiului, reparatia suspensiilor sau a directiei, etc. Totusi ai mare grija la capacitatea pe care o poate ridica si la spatiul de care dispui.

Pentru autovehiculele uzuale un elevator cu doua coloane, de 3.5 tone este ideal, insa daca planuiesti sa peiei comenzi si pentru alt tip de autovehicule ar trebui sa ai o platforma mai performanta sau de ce nu doua elevatoare diferite.

2. Trusa de scule pentru mecanica generala

Ce mecanic este acela fara o trusa completa, mai ales cand este vorba despre reparatii generale, uzuale. Cu siguranta vei avea nevoie de diferite tipuri de chei, clesti, ciocane, surubelnite, trusa de montat/demontat rulmenti etc.

3. Masina de montat, demontat si echilibrat roti

Dupa cum ii spune si numele aceasta masina te va ajuta sa montezi, echilibrezi si sa demontezi anvelopele. Pentru lucrarile la masinile cu jenti late si talon ingust, alege o masina cu sisteme auxiliare.

4. Stand de directie si reglaj faruri

Cu ajutorul acestui echipament poti regla foarte usor unghiurile rotilor. In plus acesta ajuta la evitarea uzarii pieselor de directie si a anvelopelor.

5. Set de testere pentru motor

Testerele pentru motor sunt de doua feluri: universale sau OEM. Exista avantaje si dezavantaje pentru ambele tipuri de testere. Cele universale stocheaza datele intr-un mod impresionant, insa s-ar putea sa apara probleme de comunicare intre tester si unele sistemele ale anumitor masini. Sistemul de tester OEM poate sa comunice cu orice tip de masina insa vei avea nevoie de unul pentru fiecare marca.

6. Echipament de reincarcare a instalatiei de aer conditionat

Verifica si repara orice sistem de climatizare cu un astfel de echipament. Ai grija totusi la nevoile mecanicilor, echipamentele pot fi manuale sau automate.

7. Retea de aer comprimat cu compresor

Foarte important si util pentru urmatoarele:

- Verificarea presiunii rotilor

- Curatarea cilindrilor motoarelor

- Desfacerea prozoanelor la roti

8. Baie de spalare a pieselor

O baie de spalare cu recirculare este ceea ce ai nevoie pentru a te refolosi de piesele si uneltele tale pentru un tip cat mai lung.

9. Chei pentru scoaterea filtrului de ulei

Pentru aproape orice tip de masina Euro de pe piata te poti folosi de aceasta trusa atunci cand vine vorba despre scoaterea filtrului de ulei.

10. Trusa tinichigiu

Aceastra trusa este extrem de utila atunci cand este nevoie sa indepartezi caroseria. De aceasta te vei folosi, plus un cilindru pneumatic. Sa nu uitam ca rugina de pe caroserie se poate indeparta perfect cu un pistol de sablat.

Acestea sunt elementele necesare pentru orice service care se respecta.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#scule service auto , #auto noi