Topul pieselor auto pe care le cauta soferii

Advertorial
Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 15:33
6481 citiri
Topul pieselor auto pe care le cauta soferii

Gropile, un inamic tacut si frecvent intalnit pe toate drumurile, sunt vinovate pentru suspensiile defectate. Alte accidente usoare sau pur si simplu uzura masinii isi spun cuvantul. Nu este de mirare intr-un astfel de context ca piesele auto au devenit atat de cautate. In plus, in tara exista mai multe autovehicule de tip second hand, deja uzate, in care investitia de intretinere ar trebuie sa fie frecventa.

Domeniile auto, serviciile corelate cu acesta au devenit afaceri profitabile intr-un astfel de context. Doar ca si aici exista nu doar competitivitate, ci si nevoia de a oferi publicului o oferta complexa, pe masura nevoii. Un magazin piese auto este cu atat mai apreciat, cu cat gama de piese auto include mai ales cele mai populare optiuni.

Bara din fata

Educatia rutiera poate fi ceea ce ii face pe soferi adesea sa greseasca sau pur si simplul stilul defensiv de condus. Bara din fata a masinii este adesea accidentata, motiv pentru care soferii sunt in cautare de inlocuitoare, chiar si la dezmembrari.

O alternativa, acolo unde masina permite, pot fi acele bare de protectie, bull bars, regasite in magazinele de tuning.

Discurile de frana

Discurile de frana sunt printre cele mai cautate elemente din sfera mecanica. Nu se pune problema uzurii, caci acestea pot rezista cu succes pana la 100.000 de kilometri. Problema este de fapt la ovalizare, un efect destul de des intalnit, ca urmare a circularii pe drumurile din tara.

Un fenomen cunoscut este legat si de calitatea acestora. Sunt discuri de frana mai ieftine, o atractie pentru soferi, dar cu un minim de calitate. Acestea vor impune o schimbare la scurt timp.

O alta explicatie o ofera specialistii prin deformarea discurilor de frana, intrucat soferii circula cu viteza mare, franeaza brusc, balti sunt foarte multe, iar cand dau de balti, apa raceste imediat discul de frana. Iata un tablou ce defineste deformarea acestuia.

Injectoarele

Indiferent ca este vorba de masini pe benzina sau motorina injectoarele sunt adesea cele care fac probleme. Acestea se infunda poate si din cauza unui carburant de proasta calitate. Vitezele mici de deplasare sunt de asemenea vinovate pentru astfel de situatii. Drept urmare, se pare ca injectoarele au devenit parte din lista de consumabile.

Amortizoare

Mai toti soferii dau vina pe gropi. Denivelarile foarte multe pe portiuni de drum mici sunt responsabile cu nevoia de schimbare a amortizoarelor. Cert este ca starea drumului este de vina pentru tot ce inseamna amortizoare si articulatii.

Un soc violent duce la stricarea semeringurilor, uleiul se scurge, iar eficienta incepe sa fie ca drept dovada... inexistenta.

Turbocompresorul

Autovehiculele diesel sunt dotate cu turbine si impun anumite cerinte. Schimbul de ulei este strict impus la termen spre exemplu, ceea ce nu prea se intampla in randul soferilor responsabili. Turbinele au de suferit.

Unii cauta cele reconditionate, altii aleg variante second hand. In orice caz cauta in magazine solutiile de care au nevoie.

Dotari de sezon si nu numai

Aparte de astfel de piese auto, orice sofer este in cautare de solutii optime la fiecare sezon. Anvelope de iarna, ulterior cele de vara sunt printre cele mai cautate dotari pentru masini. Uleiurile sunt si ele un interes constant.

In privinta unor astfel de cerinte, soferii trebuie sa stie ca indiferent de gradul de uzura al masinii, se impun cerinte de intretinere, de la sezon la sezon. Neglijarea unor astfel de nevoi duce la probleme mai costisitoare ulterior.

Este adevarat ca si atelierele de reparatii, mecanicii fac treaba buna in Romania, astfel de business-uri fiind profitabile, insa interesul este de a mentine masina in stare buna si de aface vizite la mecanic mai rare.

Astfel de piese auto se regasesc in cadrul magazinului online Quartz Auto. Oferta este insa cu mult mai varianta, intampinand nevoile dintre cele mai variate ale soferilor.

Un numar foarte mare dintre soferi se adreseaza unor astfel de magazine pentru nevoia de baterii auto, de uleiuri de calitate de asemenea. Quartz Auto dispun de astfel de optiuni - iar la gama de acumulatori Macht se ofera garantie de 5 ani.

Masina este in zilele noastre o necesitate pentru mobilitate flexibila si adaptata pentru programul fiecaruia. Insa, trebuie sa intelegem ca masinile second hand pe care romanii le prefera sunt practic dependente de magazinele ce comericializeaza piese auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#magazin piese auto , #piata auto