Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Testul care schimba industria auto: Iata de ce vom avea mai putine optiuni la cumpararea unei masini

Testul care schimba industria auto: Iata de ce vom avea mai putine optiuni la cumpararea unei masini
Foto: Facebook/BMW
Industria auto din intreaga lume se va schimba dupa introducerea unei noi metode de testare a emisiilor de noxe. Pe viitor, optiunile disponibile la achizitionarea unei masini vor fi mult mai putine.

Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedure (WLTP), noul test de noxe ce va fi implementat inclusiv in Uniunea Europeana, ii va obliga pe producatori sa reduca numarul optiunilor oferite clientilor pentru personalizarea masinilor.

Potrivit celor de la Autoexpress, aceasta noua metoda de testare ia in considerare pentru prima data modul in care optiunile afecteaza emisiile de noxe ale unui autoturism, iar producatorii vor fi obligati sa obtina certificari pentru fiecare versiune de configurare pusa in vanzare.
Britanicii sustin ca optiuni ca trapa, jantele sau pachetele de design afecteaza greutatea autoturismului si, implicit, emisiile de noxe ale acestuia.

"Producatorii vor fi obligati sa genereze valori ale greutatii si emisiilor de CO2 pentru fiecare masina pusa in vanzare, pentru fiecare varianta. Iar pentru a reduce din complexitatea acestui proces vor combina diferitele pachete de echipamente optionale, reducand astfel optiunile clientilor", a explicat Peter Mock, director in cadrul Consiliului International pentru Transport Curat (ICCT).

Un prim producator auto, Seat, a confirmat faptul ca aceste schimbari ale pietei vor avea loc destul de rapid, spaniolii transmitand ca pachetul de optiuni pentru SUV-ul Arona va fi diferit fata de cele ale modelelor comercializate in prezent.
Unii experti merg chiar si mai departe, sustinand ca noul test de noxe ar putea fi folosit pe viitor ca norma pentru taxele platite de proprietarii autoturismelor, caz in care o trapa sau scaunele incalzite pot face ca doua masini identice sa intre in clase diferite de impozitare.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 11 August 2017, ora 13:16
 Autor:Marius Doroftei

 Articol citit de 8359 ori

Citeste si: