Soferii ar putea sa isi aleaga singuri perioada in care sa le fie suspendat permisul - proiectul a trecut de Senat

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 10:17
6165 citiri
Soferii ar putea sa isi aleaga singuri perioada in care sa le fie suspendat permisul - proiectul a trecut de Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

Un proiect care prevede ca, in cazul suspendarii provizorii a permisului auto, soferul sa isi poata alege perioada in care acesta va fi suspendat, a fost adoptat tacit de Senat.

Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut in Camera Deputatilor, scrie profit.ro.

Initiativa ii apartine deputatului ALDE Stefan Baisanu.

Astfel, in cazul suspendarii provizorii a carnetului de conducere, soferul poate sa isi aleaga, in intervalul de un an de la data infractiunii pentru care a fost sanctionat, perioada in care suspendarea sa devina efectiva.

Potrivit sursei citate, initiativa legislativa prevede ca:

- In cazul suspendarii provizoriu a permisului auto, conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o.

- Exceptiile de la aceasta prevedere o fac faptele deosebit de grave, care prezinta un pericol social, fiind savarsite cu vinovatie si care sunt prezentate de legea penala si sunt pedepsite de aceasta - infractiuni.

- Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale.

Profit.ro mai noteaza ca Guvernul s-a opus acestui proiect, intrucat "nu s-ar mai atinge scopul educativ si preventiv al sanctiunii contraventionale", iar prevederea ar putea conduce la incalcarea Constitutiei, in conditiile in care in cazul altor sanctiuni nu exista astfel de optiuni.

Noi reguli pentru soferii cu probleme de auz. Cum trebuie sa-si modifice masinile

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#permis auto sofer ales perioada suspendare , #stiri auto