Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Auto > stiri auto
A   A   A

Soferii ar putea sa isi aleaga singuri perioada in care sa le fie suspendat permisul - proiectul a trecut de Senat

Soferii ar putea sa isi aleaga singuri perioada in care sa le fie suspendat permisul - proiectul a trecut de Senat
Foto: Arhiva Ziare.com
Un proiect care prevede ca, in cazul suspendarii provizorii a permisului auto, soferul sa isi poata alege perioada in care acesta va fi suspendat, a fost adoptat tacit de Senat.

Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut in Camera Deputatilor, scrie profit.ro.

Initiativa ii apartine deputatului ALDE Stefan Baisanu.

Astfel, in cazul suspendarii provizorii a carnetului de conducere, soferul poate sa isi aleaga, in intervalul de un an de la data infractiunii pentru care a fost sanctionat, perioada in care suspendarea sa devina efectiva.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!
Potrivit sursei citate, initiativa legislativa prevede ca:
- In cazul suspendarii provizoriu a permisului auto, conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o.
- Exceptiile de la aceasta prevedere o fac faptele deosebit de grave, care prezinta un pericol social, fiind savarsite cu vinovatie si care sunt prezentate de legea penala si sunt pedepsite de aceasta - infractiuni.
- Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale.

Profit.ro mai noteaza ca Guvernul s-a opus acestui proiect, intrucat "nu s-ar mai atinge scopul educativ si preventiv al sanctiunii contraventionale", iar prevederea ar putea conduce la incalcarea Constitutiei, in conditiile in care in cazul altor sanctiuni nu exista astfel de optiuni.
Noi reguli pentru soferii cu probleme de auz. Cum trebuie sa-si modifice masinile
Facebook ShareTweet
 Luni, 09 Septembrie 2019, ora 10:17

 Articol citit de 3319 ori

Citeste si: