Scoala de soferi in 2018: acte, conditii, noutati

Advertorial
Luni, 22 Ianuarie 2018, ora 14:57
428144 citiri
Scoala de soferi in 2018: acte, conditii, noutati

Vrei sa obtii permisul de conducere in 2018? Iata principalele modificari din Legislatia Rutiera care te-ar putea afecta.

Posibilitatea de a conduce un autoturism este un drept, insa, in acelasi timp, este o obligatie care vine cu o serie de responsabilitati. Anul 2018 vine cu cateva modificari legislative.

Schimbari legate de obtinerea permisului de conducere

Incepand cu ianuarie 2018, persoanele care au insuficienta cardiaca severa ori dispozitive cardiace implantate nu vor mai putea conduce.

De asemenea, bolnavii de diabet care vor sa ia sau sa isi pastreze carnetul trebuie sa treaca pe la medic mai des decat ceilalti soferi.

Prin aceasta decizie, Romania pune in practica o directiva UE din 2016, care a hotarat sa se impuna mai multe restrictii atunci cand vine vorba de boli ce pot pune in pericol viata soferului si viata participantilor la trafic.

Lista principalelor probleme de sanatate cuprinde zeci de afectiuni ce se pot dovedi periculoase, cele mai importante fiind urmatoarele:

  • Diabetul zaharat
  • Simptome de angina
  • Operatiile de bypass coronarian
  • Probleme legate de hipertensiunea arteriala
  • Insuficienta cardiaca
  • Cardiomiopatii

Astfel, daca un candidat sau un conducator auto cu diabet zaharat urmeaza un tratament medicamentos, eliberarea sau reinnoirea permiselor se efectueaza numai pe baza avizului medicului diabetolog si, dupa caz, pe baza unor controale medicale periodice efectuate la intervale de maximum 5 ani.

Tinand cont ca peste 1,7 milioane de romani sufera de diabet, aceste modificari pot afecta serios vietile soferilor.

Anumite afectiuni oculare te pot impiedica sa intri in randul soferilor. De exemplu, daca ai mai mult de 8 dioptrii, nu mai poti obtine permisul auto.

Nici cei care au afectiuni neurologice grave nu pot da de permis. Epilepticii, spre exemplu, nu pot sa mai sustina examenul auto, din cauza crizelor care pot aparea in timpul sofatului.

Persoanele cu tulburari mintale grave, congenitale sau dobandite ca urmare a unor afectiuni, traume ori interventii neurochirurgicale, retard psihic sever sau problemele comportamentale grave datorate varstei, dar si tulburarile grave ale capacitatii de judecata, comportament ori adaptabilitate nu pot obtine permisul de conducere.

De ce acte ai nevoie pentru intocmirea dosarului la scoala de soferi in 2018?

Cei care vor sa obtina permisul de conducere in 2018, au nevoie de urmatoarele documente:

  • Cazier judiciar (valabil 6 luni). Cazierele se pot obtine in 3 zile lucratoare pentru cei nascuti in provincie si cu domiciliul stabil in Bucuresti si pe loc pentru cei nascuti in Bucuresti si cu domiciliul stabil in Bucuresti.
  • Taxa permis auto: 68 RON - se plateste la orice CEC; exista unitate CEC si la Sos. Pipera 49 la parter (locatia unde sustineti examenul teoretic).
  • Avizul medical (valabil 1 an) - se obtine de la policlinici autorizate si se anexeaza chitanta.
  • Avizul psihologic (valabil 1 an) - se obtine de la cabinete individuale de psihologie autorizate.
  • Fisa scolarizare dactilografiata - se obtine de la scoala de soferi.
  • Foto tip permis auto - nu mai trebuie, poza facandu-se acum la politie.
  • Cerere de inscriere la examen - se obtine de la politie.
  • Copie BI/CI.

Acest articol v-a fost oferit de Scoala de Soferi Dicu din Bucuresti.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#scoala soferi 2018, #examen auto 2018, #reguli soferi 2018 , #examen auto