Grupul Renault produce in premiera motoare pentru Nissan la Mioveni

Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 17:16
9639 citiri
Grupul Renault produce in premiera motoare pentru Nissan la Mioveni
Foto: Arhiva Pixabay

Grupul Renault a inceput sa produca, in premiera, la Mioveni, un motor folosit la automobilele Nissan Micra. Este pentru prima oara cand fabrica argeseana produce componente si pentru alte masini in afara de Dacia.

Noul motor, a carui productie a inceput deja in luna decembrie, se numeste IG-T 100, are greutate redusa si 100 de CP. Este folosit, in prezent, la fabricarea automobilelor Nissan Micra, dar ar putea in curand fi inclus si in dotarea altor masini de clasa mica si medie, fabricare de alianta Renault Nissan.

Directorul general al Group Renault Romania, Christophe Dridi, a explicat pentru Ziarul Financiar de ce acest nou motor este important.

"Vorbim despre un motor nou pentru Alianta Renault-Nissan. Acesta foloseste o tehnologie noua prin care 'camasa' pistonului este pulverizata, astfel incat este mai usoara si uniforma si permite obtinerea unui grad de frictiune mai mic si o racire mai eficienta", a declarat Dridi.

Potrivit profit.ro, pana acum la Mioveni se produceau, pe langa automobile Dacia, componete auto, cum ar fi cutii de viteza sau motoare, printre care cele de 1.4 litri si 1.6 litri, aspirate si cel de 0.9 litri, Tce.

Totusi, pana acum fabrica n-a mai produs componete care sa nu fie folosite la fabricarea de Dacii, fie in Romania, fie in alte locuri din lume.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Dacia motor Nissan Micra Mioveni, #productie Mioveni motor Nissan, #productie motor nou Dacia Renault Nissan , #motor