Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Auto > piata auto Romania
A   A   A

Fiti atenti cand cumparati masini la mana a doua: O cincime sunt epave pe roti

Fiti atenti cand cumparati masini la mana a doua: O cincime sunt epave pe roti
Foto: Arhiva Ziare.com
Parte dintre masinile pe care le gasiti de cumparat, pe Internet, au fost atat de rau avariate, incat nici macar nu mai meritau reparate, se arata intr-un raport dat publicitatii recent. Ca sa va abata atentia de la problemele reale ale autoturismului uzat si sa va convinga sa bagati mai adanc mana in buzunar, comerciantii recurg, de regula, la cateva trucuri.

Aproape jumatate de milion de autoturisme la mana a doua s-au vandut, in Romania, de la inceputul acestui an, dupa cum reiese din datele Directiei Regim Permise si pentru Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Potrivit datelor prezentate de Mihai Cune, fondatorul InspesctorAuto.ro, parte dintre ele au fost testate pe platforma sa online si s-au dovedit a fi epave pe roti.
"Aproximativ 6% (dintre masini - n.red.) au avut avarii atat de mari incat ar fi trebuit sa fie dauna totala. Pentru a evita cumpararea unei epave pe roti recomandam (...) o verificare tehnica si de caroserie intr-o unitate service autorizata R.A.R., care face inclusiv test de grosimea stratului de vopsea si verifica integritatea sitemului de siguranta - airbag-uri, centuri, calculator airbag etc.", a precizat Mihai Cune.

Potrivit aceleiasi surse, alte 14% dintre autoturismele testate pe platforma online necesitau reparatii costisitoare.

Specialistul atrage atentia ca probleme mari pot avea inclusiv masinile care arata impecabil. Spre exemplu, daca testele nu indica nicio eroare referitoare la airbaguri, e posibil ca samsarii de masini sa le fi scos si sa le fi inlocuit cu alte piese.
Comerciantii obisnuiesc, de asemenea, sa anuleze filtrele de particule, ca sa nu fie nevoiti sa le mai schimbe sau sa dea kilometrajul inapoi, pentru a cere mai multi bani si a nu mai schimba distributia.

De cele mai multe ori, comerciantii folosesc in anunturile de vanzare expresia "accept orice test" tocmai pentru a castiga increderea comparatorului si a-i distrage atentia de la problemele tehnice ale masinii.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 12:45

 Articol citit de 4232 ori

Citeste si: