Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Auto > masini de lux
A   A   A

Bugatti a lansat Centodieci, o supermasina de 10 milioane de dolari (Galerie foto)

Bugatti a lansat Centodieci, o supermasina de 10 milioane de dolari (Galerie foto)
Foto: Facebook / Bugatti Centodieci
Bugatti a prezentat vineri, la saptamana auto de la Monterey, California, cea mai puternica supermasina de pana acum a companiei, modelul de 10 milioane de dolari numit Centodieci, dotat cu un propulsor de 1.600 de cai putere care ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 2,4 secunde, relateaza Reuters.

Centodieci este cel mai recent supermodel al Bugatti, care sarbatoreste cea de-a 110 aniversare a companiei franceze.

Spre deosebire de modelul La Voiture Noire, de 18,7 milioane de dolari, construit pentru grand touring, Centodieci este dedicat vitezei. Compania construieste doar 10 vehicule Centodiecis, care sunt prevazute cu motor W16 de 8 litri. Compania a adaugat un sistem suplimentar de admisie a aerului pentru a ajuta la racirea motorului.
Centodieci este construit in onoarea EB110, renumita supermasina a companiei din anii '90.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!


La Voiture Noire, care in traducere literala inseamna masina neagra, si un Centodieci alb au fost expuse la salonul auto "The Quail: A Motorsports Gathering" din Monterey, California.

"Cu Centodieci aducem un omagiu supermasinii sport EB110, construite in anii '90 si care face parte din istoria noastra marcata de traditie. EB110 este singurul Bugatti produs de fostul proprietar italian Romano Artioli la o fabrica din Campogalliano, Italia, si nu la renumita fabrica a companiei din Molsheim, Franta", afirma presedintele Bugatti, Stephan Winkelmann, intr-un comunicat.
Centodieci demareaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 2,4 secunde, la 200 de kilometir pe ora in 6,1 secunde si la 300 de kilometri pe ora in 13,1 secunde. Ca si in cazul "varului" sau Chiron, Bugatti a limitat electronic viteza maxima a Centodieci la 380 de kilometri pe ora.


Centodieci este cu 20 de kilograme mai usor decat Chiron, compania reusind acest lucru utilizand mai multa fibra de carbon.Alegerea vopselei albe nu este intamplatoare, compania dorind sa obtina un contrast puternic cu La Voiture Noire, automobilul negru prezentat prima oara in luna martie: doua forte diametral opuse dar inrudite, ca yin si yang, a explicat Winkelmann.

Bugatti a construit un singur automobil La Voiture Noire, care are deja un cumparator, chiar daca masina nu va fi gata cel putin inca doi ani si jumatate. Compania intentioneaza sa construiasca 10
Centodieci, care vor costa aproximativ 10 milioane de dolari, dupa taxe.


Productia Bugatti este in general foarte limitata, compania fabricand numai 70 de masini pe an. Bugatti intentioneaza sa construiasca numai 500 de supermasini Chiron, iar peste 400 erau deja rezervate, in luna aprilie, potrivit companiei.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 18 August 2019, ora 15:44

 Articol citit de 7785 ori

Citeste si: