5 motive sa cumperi cauciucuri all season

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 16:20
3759 citiri
5 motive sa cumperi cauciucuri all season

Ne aflam in pragul iernii, iar asta inseamna ca soferii au o noua responsabilitate, anume aceea de a-si pregati masinile pentru sezonul rece.

Programarea reviziei la service pentru verificarea generala, completarea cu antigel, achizitionarea solutiilor de degivrare si nu in ultimul rand schimbarea anvelopelor - acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere ca sofer cand iarna bate la... portiera!

Dintre toate acestea, schimbarea cauciucurilor necesita cel mai mare buget si chiar si timp. Pentru a uita de cozile lungi de la service-urile de roti precum si de costurile aferente achizitionarii si schimbarii pneurilor, iti propunem sa incerci caucicuri all season si iti oferim si 5 motive solide sa o faci!

1. Pretul de achizitie

Cel mai indicat este sa iti dotezi masina cu anvelope noi, fie ca vorbim despre cauciucuri de iarna, de vara sau all season. Asadar, nu te orienta catre produse second hand, ci opteaza pentru pneuri noi, care vor oferi masinii un plus de fiabilitate, iar pasagerilor un plus de siguranta si de usurinta in manevrarea automobilului.

De ce ai cumpara cauciucuri all season? Pentru ca pretul lor de achizitie este cu jumatate mai mic decat bugetul necesar pentru a-ti cumpara doua seturi diferite de roti.

2. Caracteristici mixte

Avand in vedere faptul ca anvelopele all season sunt concepute pentru a fi utilizate atat iarna, cat si vara, deci in conditii meteorologice diverse, ele incorporeaza caracteristici mixte.

Astfel, performantele lor sunt optime atat la temperaturi joase cat si pe timpul zilelelor toride.

Distanta de franare si siguranta in viraje, doua dintre cele mai importante aspecte care tin de calitatea pneurilor sunt asigurate, contrar parerilor critice, si de aceste anvelope all season, mai ales daca vorbim despre cauciucuri noi si nu second-hand.

3. Economie de timp

Un alt motiv pentru care sa achizitionezi anvelope all season este acela ca ecpnomisesti timpul necesar vizitei la vulcanizare, la inceputul fiecarui sezon.

Cozile sunt imense la service-urile de roti in perioadele anului in care se impune schimbarea cauciucurilor, asa ca poti pierde chiar si o zi intreaga pentru a astepta sa iti pui noul set de anvelope.

Totodata, economisesti si banii necesari pentru schimbarea lor, nu doar pentru achizitionare.

4. Economie de spatiu

Anvelopele all season te ajuta, de asemenea, sa faci economie de spatiu. Fiind vorba despre un singur set de cauciucuri pe care le ai pe masina pe tot parcursul anului, nu vei avea nevoie de un loc dedicat pentru depozitare.

5. Protejarea jantelor

In cazul in care ai un singur set de jante, va fi nevoie sa montezi de fiecare data cauciucurile de iarna, respectiv pe cele de vara pe aceste jante. In acest mod, riscul ca jantele sa se deterioreze mai rapid, creste.

Anvelopele all season prezinta, insa, un avantaj si din acest punct de vedere deoarece aceasta procedura nu mai este necesara.

Anvelopele all season reprezinta un hibrid intre cele de iarna si de vara si pot face fata in conditii de carosabil diverse.

Totusi, ele sunt mai potrivite in cazul soferilor care nu conduc foarte mult iarna, care au un stil mai lent de sofat sau pentru proprietarii masinilor cu putere mai redusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#caucicuri all season, #anvelope iarna , #masini