Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Apple trece la leu: Compania americana va exprima preturile si in moneda noastra

Apple trece la leu: Compania americana va exprima preturile si in moneda noastra
Foto: Twitter/Apple
Apple a trimis, vineri dimineata, utilizatorilor din Romania un mail prin care anunta ca preturile din magazinele digitale ale companiei vor fi, pe viitor, exprimate in lei.

Pana acum, moneda folosita de Apple pentru a afisa preturile pentru Romania era euro. Utilizatorii romani erau nevoiti sa faca singuri calculul, folosind valoarea oficiala de schimb, pentru afla cat ii costa in lei un anumit produs cumparat de la Apple.

Schimbarea vizeaza toate serviciile digitale disponibile in Romania, care implica plati: App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music si iCloud.

Apple isi avertizeaza utilizatorii ca, in perioada de tranzitie de la euro la leu, fondurile disponibile in cadrul acestor magazine ar putea sa nu fie afisate corect sau chiar sa nu poata fi folosite.
Din aceste considerente, compania incurajeaza utilizatorii sa-si valorifice soldurile inainte de trecerea la leu.

Cheltuirea acestor fonduri ar fi benefica pentru Apple, care ar profita de aceasta tranzitie pentru a vinde mai mult, insa nu are o logica din punctul de vedere al utilizatorului, atata vreme cat banii respectivi nu dispar pur si simplu din cont, ci vor fi doar indisponibili temporar.

Cei de la Apple nu specifica data exacta la care se va face trecerea, ci doar ca aceasta va avea loc in perioada imediat urmatoare. Poate fi vorba de un proces care sa aiba nevoie de mai multe zile pentru propagarea modificarilor.

Citeste si:
Primele imagini cu iPhone 8. Vezi cum arata si cu ce functii noi vineApple va dota iPhone 8 cu o tehnologie mult-asteptata? Da, dar va costa foarte scumpApple a fost dat in judecata pentru ca a blocat iPhone-urile a sute de clienti
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 19 Mai 2017, ora 08:42

 Articol citit de 1680 ori

Cele mai citite