Angela Merkel, comparata cu Adolf Hitler de El Pais

Luni, 25 Martie 2013, ora 23:40
4376 citiri
Angela Merkel, comparata cu Adolf Hitler de El Pais
Foto: Sidney Morning Herald

Ziarul spaniol El Pais a comparat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, cu Adolf Hitler, intr-un articol publicat de catre economistul Juan Torres Lopez.

Dupa protestele vehemente ale cititorilor de pe Internet, publicatia si-a retras articolul si si-a cerut scuze pentru continutul "nepotrivit" al acestuia.

In articolul publicat de editia electronica a ziarului din regiunea spaniola Andalusia, economistul Juan Torres Lopez, de la Universitatea din Sevilla, scria ca "Angela Merkel, precum Hitler, a declarat razboi restului continentului, de data aceasta pentru a garanta Germaniei spatiul sau economic vital", potrivit Sydney Morning Herald.

"Merkel ne pedepseste pentru a-si proteja marile companii si banci (din Germania - n.red.) si pentru a ascunde electoratului sau saracia la care a ajuns tara pe care o conduce la cel mai inalt nivel de 20 de ani.

25% dintre angajati castiga mai putin de 9,15 euro pe ora si jumatate din populatie detine doar 1% din bogatia tarii", a scris Lopez.

In urma unor reactii dure ale cititorilor de pe Internet, ziarul a hotarat sa-si retraga articolul si sa-si ceara scuze.

"El Pais si-a retras articolul 'Germania impotriva Europei', deoarece continea afirmatii pe care ziarul le considera nepotrivite. El Pais regreta faptul ca o eroare a editorilor a permis publicarea acestui material. Opiniile exprimate de Torres Lopez contin doar punctul sau de vedere", se arata in raspunsul oficial al ziarului spaniol.

Reactiile nu au intarziat sa apara si in presa germana.

"Cumplit. El Pais a publicat un editorial in care Merkel este comparata cu Hitler", a scris pe Twitter Robin Alexander, un jurnalist la ziarul german Die Welt.

"Este o nebunie ca politicile lui Merkel sa fie puse la acelasi nivel cu ale lui Hitler. Desigur pozitia lui Merkel poate fi criticata, dar comparatia cu Hitler este incendiara si iresponsabila ", a scris Mathieu von Rohr, seful biroului de la Paris al saptamanului german Der Spiegel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#articol El Pais Merkel, #Merkel comparata Hitler, #ziar comparatie Merkel Hitler , #cancelar german