Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Ana Bogdan > stiri Ana Bogdan
A   A   A

Sportivii Invictus le-au emotionat pe fetele de la Fed Cup. Ana Bogdan: "Sunt un exemplu pentru noi"

Sportivii Invictus le-au emotionat pe fetele de la Fed Cup. Ana Bogdan: "Sunt un exemplu pentru noi"
Opt dintre sportivii care reprezinta Romania la Jocurile Invictus au fost prezenti in week-end la confruntarea de FED Cup dintre tricolore si Canada, de la Cluj, pentru a le sustine pe elevele lui Florin Segarceanu, care au ramas impresionate de forta, curajul si taria de caracter a acestora.

In urma cu un an, cei opt se aflau in lotul pe care tara noastra l-a deplasat in Tara Frunzei de Artar, la Invictus Games, jocuri dedicate militarilor raniti din 18 armate NATO si partenere care au, astfel, sansa de a-si reface trupul si sufletul prin sport. Acolo, tara noastra, aflata la prima participare, a obtinut patru medalii, dintre care una de aur.

Acum, bravii nostri militari raniti au tinut sa fie alaturi de Ana Bogdan, Sorana Cirstea, Irina Begu si Raluca Olaru la Cluj-Napoca, incurajandu-le inca dinaintea meciurilor de sambata si duminica.
De altfel, acestia, aflati in pregatire pentru Invictus Games 2018 de la Sydney (20-27 octombrie), au fost prezentati chiar la deschiderea oficiala a confruntarii in fata celor 9.000 de spectatori aflati in tribunele Salii Polivalente.

Prezenta lor le-a emotionat pe jucatoare, Ana Bogdan, legitimata chiar la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, acolo unde se pregatesc o parte dintre sportivii Invictus, declarandu-se impresionata de acestia.

"A fost o onoare sa ii intalnesc si sunt un exemplu pentru noi. Demonstreaza ca sunt niste caractere puternice si ca nu si-au pierdut spiritul de luptatori chiar si dupa ranile din razboi. Cu totii ar trebui sa invatam de la ei, sa luptam indiferent de conditii si situatie. Le urez succes la Sydney", a spus Ana Bogdan, locul 86 mondial si convocata in premiera la reprezentativa de FED Cup a Romaniei.
Pentru editia din 2018, lotul largit al echipei Romaniei, coordonat direct de Ministerul Apararii Nationale, este compus din 45 de militari invalizi/raniti, inscrisi la urmatoarele discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj in sala la ergometru, powerlifting, ciclism, inot si volei din pozitia sezand.

Pregatirea sportiva se desfasoara atat la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua", club la care sunt legitimati militarii raniti, cat si la unitatile din care acestia fac parte.

Din cei 45 de militari care compun lotul largit, in urma unui sistem competitional, vor fi selectionati in echipa propriu-zisa 15 militari invalizi/raniti, care vor fi insotiti la Sydney de echipa de coordonare a proiectului, antrenori, membri de familie, prieteni, precum si reprezentanti ai mass media militara si civila.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Februarie 2018, ora 16:08

 Articol citit de 1945 ori

Citeste si: