Ministrul interimar al Justitiei anunta reluarea procedurii de selectie a procurorului general

Marti, 30 Aprilie 2019, ora 11:13
10108 citiri
Ministrul interimar al Justitiei anunta reluarea procedurii de selectie a procurorului general
Foto: Facebook / Ana Birchall (Arhiva)

Ministrul interimar al Justitiei, vicepremierul Ana Birchall, a anuntat marti, intr-o scurta declaratie de presa, reluarea procedurii de selectie a procurorului general, dupa ce prima procedura, derulata de fostul ministru Tudorel Toader, a esuat.

"Am decis revocarea, cu efecte imediate, a urmatoarelor proceduri:

1. procedura de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

2. procedura de selectie a adjunctului membrului national la EUROJUST.

Precizez faptul ca procedurile de selectie vor fi reluate in perioada imediat urmatoare.

Detaliile referitoare la depunerea dosarelor de candidatura, calendarul procedurilor si alte informatii de interes vor fi comunicate in timp util", a declarat Ana Birchall.

Pe de alta parte, ministrul a anuntat ca va pleca la Bruxelles, unde va participa la primul summit SUA-UE in domeniul energiei, prilej cu care va avea si o "intalnire bilaterala cu un membru marcant al administratiei Trump".

Ministrul interimar al Justitiei a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, carora le-a facut urari cu ocazia Sarbatorilor Pascale si le-a multumit ca au dat curs invitatiei de a veni astazi la minister.

Cei patru candidati la functia de procuror general (Augustin Lazar, Marian Drilea, Gabriela Scutea si Daniel Horodniceanu) au fost respinsi in data de 10 aprilie de fostul ministru Tudorel Toader, care a anuntat atunci reluarea procedurii.

Conform anuntului publicat pe site-ul MJ, noua procedura trebuia sa se desfasoare in intervalul 12 aprilie - 8 mai, insa intre timp, ministrul Toader a demisionat, interimatul fiind preluat pentru cel mult 45 de zile de catre vicepremierul Birchall. La a doua incercare de desemnare a unui procuror general se inscrisesera Ionel Corbu si Gabriela Scutea.

Tinand cont de faptul ca mandatul fostului procuror general Augustin Lazar se incheia pe 27 aprilie, sectia pentru procurori a CSM a decis in data de 19 aprilie delegarea lui Bogdan Licu in functia de procuror general interimar.

In ceea ce priveste anuntul privind selectarea adjunctului membrului national la Eurojust, procedura urma sa se incheie pe 10 mai.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Birchall reluare procedura procuror general , #ministrul Justitiei