Marturii in dosarul Bica: Cum facea presiuni invocand nume precum "Dorin" si "Elena"

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 17:38
7882 citiri
Marturii in dosarul Bica: Cum facea presiuni invocand nume precum "Dorin" si "Elena"
Foto: Arhiva (Romania Libera)

In dosarul despagubirilor ilegale date de ANRP in care a fost arestata preventiv, alaturi de altii, Alina Bica, fost sef DIICOT, apar marturii conform carora aceasta facea presiuni asurpa membrilor Comisiei de Retrocedari, invocand nume precum "Dorin" si "Elena".

Astfel, intr-o declaratie depusa la dosar, unul din martori afirma ca Alina Bica obisnuia sa faca presiuni asupra Dorinei Danielescu, sefa ANRP, cerandu-i sa convoace sedintele in care urmau sa fie rezolvate dosare ale unor apropiati, informeaza Digi24.

Martor in dosarul ANRP: Alina Bica avea o lista scrisa de mana cu dosare

Mai exact, martorul le-a spus procurorilor DNA ca Bica si Danielescu s-ar fi intalnit la inceputul anului 2012 la Spitalul Elias, iar Bica ar fi cerut rezolvarea de urgenta a dosarului lui Stelian Gheorghe, lucru respins de Danielescu.

"'Cum pot eu sa ma duc la Elena si sa-i spun ca am pus o dezaxata la ANRP?' Bica a sustinut ca vor avea de suferit grav din partea altor persoane, in acest context mentionand pe un anume Dorin, precizand totodata ca 'voi chiar nu intelegeti ca-mi rup capul astia daca nu e convocata comisia?' (...) Bica i-a precizat Dorinei Danielescu si faptul ca aceasta din urma nu trebuie decat sa convoace comisia, 'de restul ocupandu-se ei'", a declarat un martor in dosar.

In plus, acesta a sustinut ca Bica i-ar fi reprosat Dorinei Danielescu ca nu colaboreaza si ca aceasta din urma ar fi primit la numire acceptul informal din partea Elenei Udrea si Ioan Oltean.

Pe de alta parte, un alt martor le-ar fi vorbit procurorilor despre prietenia stransa dintre vicepresedintele ANRP, Sergiu Diacomatu, Gheorghe Stelian si Alin Cocos, fiul lui Dorin Cocos, informeaza Digi24.

"Am inteles ca Sergiu Diacomatu l-a sprijinit pe Gheorghe Stelian la promovarea dosarelor, in sensul ca a intervenit pe langa persoanele din subordine care aveau in lucru dosarele respective, pentru solutionarea cat mai rapida a acestora, precum si la nivelul presedintelui ANRP pentru convocarea sedintelor. Intre Sergiu Diacomatu si Alin Cocos exista o relatie de prietenie (acesta fiind observat de mai multe ori la sediul ANRP) si ca, la un moment dat, unii dintre colegii sai povesteau ca in momentul in care au intrat in biroul lui Sergiu Diacomatu l-au vazut pe Alin Cocos stand pe scaunul vicepresedintelui cu picioarele pe masa", a mai spus un martor.

Dosarul Alina Bica: Terenul lui Gheorghe Stelian, mai scump decat un conac in Manhattan

Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA alaturi de Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, Sergiu Diacomatu si alti inculpati, sub acuzatia de prejudiciere a bugetului statului cu peste 62 de milioane de euro prin supraevaluarea unui teren al omului de afaceri Stelian Gheorghe.

Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a fost trimisa in judecata de DNA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Bica presiuni comisie ANRP, #martor dosar Bica Elena dezaxata , #arest