Un nou episod in scandalul dintre Posta Romana si Alianta USR-PLUS

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 19:29
5331 citiri
Un nou episod in scandalul dintre Posta Romana si Alianta USR-PLUS
Foto: Facebook/Alianta 2020 USR PLUS

Reprezentantii Postei Romane sustin ca au transmis Aliantei USR PLUS inca de joi, 11 aprilie, propunerile de contract privind solicitarea de distribuire de materiale electorale ale candidatilor acesteia, insa reprezentantii aliantei politice nu au raspuns pana in prezent, transmite Posta Romana intr-un comunicat remis luni.

In replica, Alianta USR-PLUS arata ca propunerile au venit abia dupa ce aceasta a anuntat ca da in judecata filialele din Giurgiu si Tulcea.

"Reprezentantii USR au primit inca de joi drafturile de contract solicitate companiei, insa, acestia nu au raspuns, pana in acest moment, motiv pentru care a declara in spatiul public ca Posta Romana continua sa le refuze dreptul de a incheia un contract de distributie este o denaturare a realitatii.

Inaintarea propunerii contractuale demonstreaza abordarea echidistanta a companiei fata de tot spectrul politic implicat in alegerile europarlamentare. La momentul transmiterii contractului, Posta Romana isi asumase, deja, eroarea produsa de un angajat al sau care a interpretat eronat prevederile legislative in vigoare. Posta Romana respinge orice acuzatie de partizanat politic", se mentioneaza intr-un comunicat al Postei Romane, citat de Agerpres.

Compania solicita "tuturor organizatiilor politice sa dea dovada de responsabilitate si obiectivitate atunci cand implica operatorul national de servicii postale in astfel de contexte si sa apeleze, in continuare, la serviciile Postei Romane, pentru ca acestea aduc veniturile din care compania se sustine", Posta Romana nefiind finantata din bani publici.

Alianta USR-PLUS cere Postei Romane sa nu dezinformeze cetatenii

In replica, Alianta 2020 USR PLUS cere Postei Romane "sa nu dezinformeze cetatenii si sa isi asume responsabilitatea pentru modul discretionar de a actiona in campania electorala, in favoarea PSD".

Intr-un comunicat de presa transmis tot luni, Alianta 2020 reitereaza ca "Posta Romana a refuzat, in mod abuziv, sa trimita pliantele USR PLUS in judetul Giugiu si Tulcea pe motiv ca acestea contin un indemn la vot. Cele doua filiale ale institutiei publice au revenit asupra deciziei abia dupa ce au primit somatii cu trimiterea in judecata.

Reactia publica a Postei Romane de astazi (luni - n.red.) arata o lipsa totala de profesionalism, dupa ce sefii institutiei au incercat sa paseze toata responsabilitatea pe umerii unui singur functionar".

"Posta Romana ne-a contactat ca sa distribuie pliantele abia dupa ce am spus ca-i dam in judecata. Intre timp, noi am decis sa ne organizam singuri si sa ducem pliantele din casa in casa in judetul Giurgiu.

Faptul ca acum trimit informatii mincinoase la presa nu fac decat sa ne adanceasca sentimentul ca functioneaza incorect si evita sa-si asume greselile pe care le fac din subordonare politica", a precizat deputatul Catalin Drula, coordonatorul campaniei USR, citat in document.

Alianta 2020 USR PLUS a anuntat ca va da in judecata doua filiale ale Postei Romane, din Giurgiu si Tulcea, care au refuzat sa distribuie pliantele electorale ale USR PLUS.

Ulterior, institutia a sustinut ca un angajat ar fi de vina, el refuzand sa distribuie pliantele electorale, pentru ca nu cunoastea legile actualizate.

Detalii aici:

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#PLUS USR judecata Posta Romana, #Posta Romana pliante Alianta 2020 , #stiri Alianta 2020 USR PLUS